I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Meksikanci oduševili Zrenjanince

Meksički ansambl “ Avila Kastiljo“ u saradnji  sa svojim domaćinima KUD-om “ Pionir „,  priredio je mnogobrojnim posetiocima Kulturnog centra jedinstven događaj. Priliku da vide šarenilo Meksika i dožive duh daleke zemlje, imali su i svi koji su neposredno pred početak događaja našli na defile koji su meksikanci priredili u centru Zrenjanina. Šarenilom i egzotičnim nastupom izazvali su veliku pažnj i oduševljenje. 

„Avila Kastiljo“ je ansambl koji nastupa na mnogobrojnim svetskim festivalima i baš na jednom takvom, u Bugarskoj upoznali su i KUD “ Pionir “ i izrazili želju da posete Srbiju. Turneju po Srbiji su započeli upravo u Zrenjaninu gde su i smešteni, a u prethodnih nekoliko dana nastupili su u Aradcu, Melencima i Srpskom Itebeju gde su imali priliku da posete i “ Mrkšićeve salaše „. Odavde odlaze u Makedoniju gde će nastupiti u Skoplju i Ohridu, zatim na Kopaoniku, a onda se vraćaju u Zrenjanin odakle će zajedno sa svojim domaćinima krenuti put Rumunije na festival u Devi.

Gosti kažu da su oduševljeni Zrenjanom i domaćinima, obišli su znamenitosti grada i isprobali našu kuhinju koja im se dopala mada kažu da „nije toliko začinjena kao njihova“. Pred zrenjanskom publikom u Kulturnom centru predstavili su se nizom tradicionalnih igara u raznim kombinacijama njihovih narodnih nošnji. Imali smo priliku da pored veselih igara vidimo i venčanje kao i igru sa upaljenim svećicama ma glavi ! Izuzetno neobičan i nesvakidašnji nastup izazvao je ovacije publike.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh