I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

MEĐUPROSTOR – izložba četiri umetnice u Savremenoj galeriji

U Savremenoj galeriji Zrenjanin u periodu od 2. novembra do 2. decembra biće aktuelna izložba Međuprostor čije su autorke četiri umetnice.

Umetnice Milena Putnik, Nevena Popović, Ana Piljić Mitrović i Mirjana Odić izražavaju se u različitim medijima i prepoznatljivim poetikama, koje će se međusobno povezivati kroz zadati koncept Međuprostora postavkom u galerijskom prostoru.

Nevena Popović

Mirjana Odić

I Taxi Zrenjanin

Potreba da umetnost ne bude sama sebi dovoljna, nego upravo da stvara fini moćni međuprostor univerzalnih vrednosti postojanja, ono je što ovim projektom umetnice žele da istraže. Građenjem zajedničkog međuprostora čuva se bogatstvo različitosti i potvrđuje uzajamno uvažavanje. U stalnoj egzistencijalnoj nužnosti umetnik je primoran da traži i pronalazi međuprostore za iskazivanje svojih umetničkih težnji. Gradeći tako mrežu međuprostora, od ličnog do univerzalnog, umetnik stvara finu strukturu uzajamno povezanih međuprostora u kojima zajedno sa drugima stvara novo iskustvo i zajednički međuprostor kao vrednost za sebe.

U tom smislu, na svakoj izložbi ove umetnice imaju i goste umetnike iz mesta u kojima je izložba prethodno održana. Ovom prilikom su to umetnici iz Vranja, Vesna Zarev i Marko Veljković Krapa koji će se sa po jednim svojim radom pridružiti umetnicama na izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Milena Putnik

Ana Piljić Mitrović

Izložbu će svi zainteresovani posetioci biti u mogućnosti da pogledaju od ponedeljka, 2. novembra od 19 časova, pa sve do 2. decembra 2020.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh