I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Međunarodna izložba “Igračke i roboti u knjigama umetnika“ od sutra na Bagljašu

Međunarodna izložba “Igračke i roboti u knjigama umetnika“ autorke Leposave Milošević Sibinović biće otvorena u Mesnoj zajednici “Veljko Vlahović” Bagljaš, u petak 26. oktobra u  19 časova.

Izložba je deo projekta „Pergament Srbija – Knjiga umetnika pergament concertina“.

Na izložbi učestvuje 82 autora sa 188 radova slikanih na jagnjećem pergamentu. Učesnici su iz Meksika, Srbije, Francuske, Španije, Rusije, Jermenije, Australije, Kube, Bugarske, Slovenije, Makedonije…

I Taxi Zrenjanin

– Autorski međunarodni kontinurirani projekat “pergament concertina” traje od 2000. godine i do sada je predstavljen na 60 izložbi u zemlji i svetu. Aktuelna tema, postavke Igračke i roboti nastala je oktobra 2016. godine prilikom posete Muzeju starih igračaka Meksika. Svideo mi se predlog gospodina Roberta Šimizua da osmislim izložbu za jedinstveni muzej čiji je osnivač i vlasnik. Formatirala sam podloge pergament knjiga u formi harmonike i stavila ih na kreativno raspolaganje pozvanim umetnicima. Doživljen, upamćen svet detinjstva i bezazlene igre u ranom uzrastu pokazali su se zahvalnim za vizuelno promišljanje. Probudile su se usnule igračke. Sigurna sam da je veći broj učesnika tematske izložbe razvijao svoje filmove sa emotivnim nabojem, što je rezultiralo zanimljivim likovnim refleksijama. Knjige su realizovane različitim autorskim poetikama od bliskih dečjem načinu predstavljanja, preko realističkih, asocijativnih do apstraktnih. Korišćene su crtačke, grafičke, slikarske i kombinovane tehnike, kaže autor izložbe, Leposava Milošević Sibinović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh