I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Gradska Narodna Biblioteka

Mediteransko druženje na platou gradske biblioteke

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizuje mediteransko druženje „Đir jednog romana za godinu dana“ sa Oliverom Skoko, autorkom romana „Korčulanski đir“, koje će biti održano na platou ispred biblioteke u utorak, 12. jula od 21 čas.

KORCULANSKI-DJIR

Ideja biblioteke, izdavača romana i Olivere Skoko, jeste da se u letnjem ambijentu, na otvorenom, uz druženje, mediteranski štimung i poneka iznenađenja obeleži godišnjica od objavljivanja „Korčulanskog đira“ koji je do sada imao deset uspešnih promocija u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, i ušao u najuži izbor za Vitalovu nagradu. O izuzetno lepom prijemu od strane čitalačke publike govori i činjenica da je nedugo nakon prvog, štampano i njegovo drugo izdanje.

O KNJIZI

Radnja, smeštena u mediteranske predele, dešava se u dva različita vremena kroz dve paralelne priče. Glavni junak prve priče je barokni slikar Tripo Kokolja (Perast 1661-Korčula 1713) koji je oslikao Gospu od Škrpjela. On biva prisiljen da napusti rodni grad i odlazi na Korčulu kako bi oslikao svod crkve Svih svetih… Paralelna radnja upoznaje nas s drugim protagonistom, onim iz 21. veka. To je pripovedač sam, 40-godišnji Ivan, istoričar umetnosti, koji za potrebe pisanja doktorskog rada o Kokolji boravi na Korčuli. Tamo upoznaje korčulanski hedonizam: ukus domaćih delicija preko poljupca, mirisа konoba, čari tradicionalnih fešti, a istovremeno provodi vreme u crkvi Svih svetih, pokušavajući sve vreme da razazna Kokoljin slikarski i životni đir…

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh