I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Marčelo Bedoni održao prvi solistički koncert u Srbiji

U zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” ljubitelji operske muzike sinoć su imali priliku da uživaju u jednočasovnom koncertu internacionalnog tenora Marčela Bedonija. Na repertoaru njegovog prvog solističkog koncerta u Srbiji našle su se napuljske pesme i kamerne romanse.  

bedoni1

Besplatan koncert za sve Zrenjanince organizovale su agencije ABC Traduzioni i Opera Elite uz pomoć Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Muzičke škole „Josif Marinković“, Društva Zavičajaca iz Zrenjanina i časopisa „Zavičajac“.

Čuvenom operskom pevaču pratnju na klaviru pružala je talentovana korepetitorka Zorana Vladisavljević.

PerSu marketi

Scenu su krasila brojna dela mladog zrenjaninskog umetnika Rastka Stefanovića. Bedoni je želeo da se na njoj nađu slike pod nazivom „Zaustavljanje sudbine“ i na taj način istakne Stefanovićev talenat. Akti prikazuju nepoznatu ženu koja metaforično predstavlja sve žene ovog sveta. Ujedno, ona se našla i u izvedenim pesmama u kojima preovladava patnja za pravom ljubavlju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Marčelo Bedoni je svoju karijeru započeo u 21. godini a usavršavao se uz čuvene lirične tenore – Lučana Pavarotija, Franka Korelija i Verana Luceta. Početkom godine, Bedoni je bio gost našeg grada kada je u sklopu Muzičke škole “Josif Marinković” vodio projekat “Master Class Opera” i obučavao mlade talente.

Publika je ispunila pozorište do poslednjeg mesta, što govori o tome da je Zrenjanincima nedostajao ovakav vid kulturnog uzdizanja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh