I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Marčelo Bedoni održao prvi solistički koncert u Srbiji

U zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” ljubitelji operske muzike sinoć su imali priliku da uživaju u jednočasovnom koncertu internacionalnog tenora Marčela Bedonija. Na repertoaru njegovog prvog solističkog koncerta u Srbiji našle su se napuljske pesme i kamerne romanse.  

bedoni1

Besplatan koncert za sve Zrenjanince organizovale su agencije ABC Traduzioni i Opera Elite uz pomoć Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Muzičke škole „Josif Marinković“, Društva Zavičajaca iz Zrenjanina i časopisa „Zavičajac“.

Čuvenom operskom pevaču pratnju na klaviru pružala je talentovana korepetitorka Zorana Vladisavljević.

I Taxi Zrenjanin

Scenu su krasila brojna dela mladog zrenjaninskog umetnika Rastka Stefanovića. Bedoni je želeo da se na njoj nađu slike pod nazivom „Zaustavljanje sudbine“ i na taj način istakne Stefanovićev talenat. Akti prikazuju nepoznatu ženu koja metaforično predstavlja sve žene ovog sveta. Ujedno, ona se našla i u izvedenim pesmama u kojima preovladava patnja za pravom ljubavlju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Marčelo Bedoni je svoju karijeru započeo u 21. godini a usavršavao se uz čuvene lirične tenore – Lučana Pavarotija, Franka Korelija i Verana Luceta. Početkom godine, Bedoni je bio gost našeg grada kada je u sklopu Muzičke škole “Josif Marinković” vodio projekat “Master Class Opera” i obučavao mlade talente.

Publika je ispunila pozorište do poslednjeg mesta, što govori o tome da je Zrenjanincima nedostajao ovakav vid kulturnog uzdizanja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh