I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ljubav, vera i nada obeležili petu Svetoarhangelsku akademiju (VIDEO)

U prepunoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ održana je peta Svetoarhangelska akademija. Prisutni su imali priliku da više od jednog sata uživaju u programu koji su organizatori ovog tradicionalnog događaja pripremili. Akademiju su molitvom „Oče naš“ i troparom Arhangela Mihaila, otvorili muški, ženski i dečji hor „Sveti Arhangel Mihailo“.

Akademijom se obeležava slava Hrama Sveti Arhangel Mihailo, koja je ujedno i slava istoimenog muškog, ženskog i dečjeg crkvenog hora  koji deluju pri ovom hramu. Ovogodišnja akademija se po koncepciji razlikovala od prethodnih, a podnaslov akademije je bio „Ljubav, vera, nada“.

PerSu marketi

Akademija je ove godine realizovana u drugačijem svetlu. Autorka i učesnici su svoje nadahnuće prikazali na više polja. Na sceni su se smenjivale muzičke i scenske tačke, ostavljajući snažan utisak na prisutne. Pojedine izvedbe su propraćene mnoštvom emocija, kako među učesnicima, tako i među publikom.

„Ove godine smo zaista želeli da kroz pozorišni ambijent ispričamo jednu duhovnu priču. Akademija je bila izazov, kako za naše ansamble, tako i za naše goste. Svaki nastup je imao svoje scensko otelotvorenje. Ispričana je jedna priča, u kojoj se svaki učesnik osetio kao istinski umetnik koji je kroz ceo ansambl u zajedništvu i duhovnom naboju, preneo na publiku jaku emociju i jedinstven doživljaj. Nadamo se da smo uspeli da istaknemo osnovne ljudske vrednosti, prožete našom kulturnom baštinom. Ove večeri smo svi zajedno disali za ljubav, za veru i nadu.“ – istakla je autorka programa Milica Dosković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pogledajte nekoliko zanimljivih inserata.

U  svečanom programu učestvovali su: muški, ženski i dečiji hor „Sveti Arhangel Mihailo“, Hor O.Š. „Petar Petrović Njegoš“, učiteljice Lidija Golić i Nataša Frenc, KUD „Ilija Preradović“ iz Banatskog Karađorđeva, baletski studio „Delfina“, folklorni ansambl „Moja sosa“.

Realizaciju programa je svesrdno podržala kompanija „Gomex“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh