I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Literarni i likovni konkurs za đake osnovnih škola u uslovima vanrednog stanja

Kulturni centar Zrenjanina raspisao je literarni i likovni konkurs namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta na temu ljubavi, drugarstva, solidarnosti i humanosti, a u nameri da oni sa javnošću podele  njihova razmišljanja i osećanja iskazana u reči i slici.

– Osnovnoškolski uzrast, deca od prvog do osmog razreda prvi put nalaze se u okolnostima vanrednog stanja koje je uvedeno zbog bezbednosti i opšteg zdravlja celokupnog društva. Vreme im je drugačije organizovano u odnosu na njihove uobičajene rutine kao i sam proces socijalizacije. Direktni kontakt u okviru obaveza i igre,  zamenjen je nekim novim modelima interakcije koji ih svakako usmerava i da u tim okolnostima svoju pažnju i promišljanja selektuju na onaj način kako im se interpretira ili pukim posmatranjam svog okruženja. To svakako nosi i određena viđenja i doživljaj stvarnosti na njima svojstven, jasan i razumljiv način. Ovaj konkurs otvoren je s namerom da učimo od njih, saznamo čemu razmišljaju i kako se u njihovoj percepciji “složila” stvarnost – kaže se u saopštenju Kulturnog centra.

foto: arhiv

PerSu marketi

Konkurs se raspisuje za decu nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta u oblasti literarnog i likovnog stvaralaštva. Za literarni konkurs mogu da se šalju radovi u žanru i poezije i proze, a za likovni su dozvoljene  sve likovne tehnike primenjive na listu bloka za crtanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

foto: arhiv

Literarni radovi šalju se u word ili pdf formatu, a likovni radovi u jpg ili pdf formatu na e-mail Kulturnog centra: kczr@kczr.org

– U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, naziv škole i razred. Konkurs je otvoren do 30. aprila 2020. godine

Sve radove će ocenjivati stručni žiri, a nagrade literarnog i likovnog konkursa dele se po 3 za niži i 3 za viši osnovnoškolski uzrast i to:
1. Vikend u akvaparku u Jagodini
2. Jednodnevni izlet u Petrolend
3. Prigodna knjiga

– Kulturni centar će nakon završetka konkursa i vanrednog stanja organizovati književno veče na kojem će predstaviti nagrađene učenike i njihove radove i organizovati izložbu likovnih radova na kojima će proglasiti najuspešnije učesnike i dodeliti nagradne vaučere – navodi se u saopštenju Kulturnog centra Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh