I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Letnja pozorišna scena u atrijumu Muzeja: Monolozi i Robinzonka

Kao deo programa pozorišnih predstava, koje će se igrati na letnjoj sceni u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, NP „Toša Jovanović“ najavljuje učešće i Dramskog studija i Dramske sekcije OŠ „Jovan Dučić”:

UTORAK, 23. jun, 21 h

MONOLOZI

Dramski studio je osnovao glumac Miloje Buca Ivanović i on već 29 godina postoji i radi u NP „Toša Jovanović”. Poslednjih 7 godina vodi ga Vesna Varićak. Za to vreme kroz studio je prošlo više stotina polaznika, od kojih su danas mnogi glumci, novinari i uspešni mladi ljudi u profesijama koje zahtevaju javni nastup.

Ovoga puta mladi glumci uhvatili su se u koštac sa velikim delima dramskih klasika i svojim talentom, energijom, ali pre svega sa ogromnom ljubavlju prema pozorištu, oživeli čuvene likove Šekspira, Čehova, Vilijamsa, Simovića…

PerSu marketi

Mladi glumci su male duše čudesnog sveta, gde se spaja nespojivo: ljubav-bol, radost-tuga, smeh-ljutnja, tišina-galama i od tih delova nastaje priča. U njoj je sve moguće i međusobno se prepliće, tu mlade duše slobodne hode kuda i kome hoće. Oni koji ovaj svet vole, njegovo ime izgovaraju sa sjajem u očima i sa usana silazi kao reč ljubavi: POZORIŠTE. Njegovo srce je MAŠTA, ona kuca, čuva i brani nežne duše. Dobrodošli u naš svet!”

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ČETVRTAK, 25. jun, 18h

„ROBINZONKA”

Dramska sekcija OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka je sa svojim nastavnicama Terezom Janjić i Tatjanom Dursun napravila zanimljivu predstavu „Robinzonka”, punu zabavne igre i muzike, namenjenu uzrastu od 7 do 15 godina.

Robinzonka, u želji da doživi neku avanturu, beži od kuće. Međutim, doživljava brodolom i doplivava do pustog ostrva. Društvo joj prave tri papagaja. Na ostrvu nailazi na Indijance koji je uče da govori, njihovim, Čeroki, jezikom. Indijanci pronalaze Petkanu, koja je pobegla od kuće jer nije mogla da izdrži pritisak u školi. Šta se zapravo desilo u školi i da li se sve završava kao u romanu „Robinzon Kruso“, videćete u samoj predstavi.

Kostim i scenografiju radila je Blagovesta Vasileva.

ULAZ JE BESPLATAN

Ulaz je besplatan (glavni ulaz Narodnog muzeja Zrenjanin), a broj sedišta u gledalištu ograničen, te stoga sve zainteresovane želimo da pozovemo da dođu na vreme i da zauzmu svoja mesta. U slučaju kiše, igranja će biti odložena.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh