I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Kurs kaligrafije u Muzeju

U prostorijama Narodnog muzeja Zrenjanin tokom septembra biće organizovan kurs kaligrafije koji će voditi dizajner, slikar i kaligraf  Branimir Prosenik – Prsa. Kurs kaligrafije trajaće četiri meseca ili 16 susreta odnosno dva časa u kontinuitetu. Kako je saopšteno iz Muzeja, četvoromesečna obuka podrazumevaće teorijsku nastavu u okviru koje će polaznicima biti prezentovana svetska i istorija umetnosti, i nastanak pisma od ranih početaka do današnjih dana tipografije. Praktična nastava obuhvatiće učenje latiničnih i ćiriličnih rukopisnih slovnih znakova i pisama (linijski sistem, broj poteza i ostalo).

Kako je saopšteno, pohađanje kursa koštaće simbolično a u cenu će biti uračunati materijal i alat koje dobija svaki polaznik. Čas upoznavanja  biće održan u sredu 12.spetembra  u 17h, a prethodno se informacije mogu dobiti pozivanjem Narodnog Muzeja  na 561-841.

Kaligrafija je umetnost lepog pisanja koja vodi poreklo iz Kine. Koristi se u izražavanju u formama pozivnica, slovnog dizajna, originalnih ručno pisanih natpisa, logo dizajna, uverenja, mapa i drugih radova koji uključuju pisanje.

 

PerSu marketi

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh