I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Kulturni centar Zrenjanin – program do 19. decembra

U Kulturnom centru Zrenjanina tokom decembra je na programu više tribina, izložbi, projekcija filmova kao i kulturno umetnički program.

UTORAK, 10. Decembar

Tribina: „Koliko su pouzdana istraživanja javnog mnjenja“ biće održana u utorak, 10. decembra. Uvodničar je dr Vladimir Ilić, sociolog. Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

PETAK 13. decembar

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Hit komedija „Drž’ ne daj“ biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 13. decembra. Autorke pozorišnog teksta su Maja Grgić i Sonja Mladenov. Igraju: Sonja Mladenov, Nikola Ivačkov i Tašana Đorđević. Režiserka predstave je Maja Grgić. Predstava počinje u 20 časova a karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara.

O predstavi:
Reč je o predstavi koja se sedam godina zaredom izvodi, sa velikim uspehom, na scenama brojnih pozorišta i kulturnih centara Vojvodine. Glumačka ekipa predvođena Nikolom Ivačkovim briljantno izvodi plejadu različitih ličnosti stvarajući priču o jednoj srpskoj svadbi o pripremama, običajima i svim potrebnim i nepotrebnim radnjama koje se mogu desiti od prosidbe do jutra nakon prve bračne noći….Upoznavanje porodica, odabir haljine, muzike, svadbene torte i sale postaju samo neke od prepreka koje predstava „Drž’ ne daj“ prikazuje na duhovit način. Da li će budući supružnici uspeti da se izbore sa svim pravilima i običajima „kako Bog zapoveda“ i da li će uspeti da naprave balans između onoga što smatraju urbanim i paganskim, saznaćemo upravo u ovoj komediji…

Dodatne informacije o prodaji karata:
023/566-712
063/562-783

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

U toku novembra i početkom decembra u Kulturnom centru Zrenjanina održava se Festival evropskog filma, koji se nalazio na turneji po gradovima širom Srbije. 12. decembra Festival se zatvara sa projekcijom filma: „Daleki lavež“.

 

Simona Lerenga Vilmonta (2017)
Zemlje: Danska, Švedska, Finska
Distribucija: Cinephil

Sinopsis:
Desetogodišnji Oleg živi u istočnom delu Ukrajine – ratnoj zoni u kojoj često odjekuju protivvazdušne vatre i rakete. Ponekad su ovi zvuci daleko, a nekad zastrašujuće blizu. Iako su mnogi napustili ovo opasno područje, Oleg je ostao sa svojom bakom koja je o njemu brinula otkako mu je umrla majka. Nemaju kuda da odu. Čekajući da se rat završi, Oleg provodi vreme sa svojim mlađim rođakom Jarikom i starijim dečakom Kostjom. Zajedno idu u avanture, pričaju o tome šta čini pravog muškarca, testiraju svoje granice – ali nekad odu predaleko. Ovaj film prati jednu godinu Olegovog života i naglašava vezu koju ima sa bakom. Držeći se Olegove priče, Daleki lavež pasa prikazuje kakav efekat rat ima na decu.

Festival u Zrenjaninu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Kulturnim centrom.
Projekcija počinje u  20 časova u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

OTVARANJE LIKOVNOG SALONA 30X30

U petak, 13. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvara se XIV Likovni salon 30X30. U okviru likovnog salona predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Na konkurs se prijavilo 202 autora iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Italije. Konkursni žiri je odlučio da se na ovogodišnjem salonu izloži 159 radova. U okviru ceremonije svečanog otvaranja proglasiće se i najuspešniji učesnici konkursa – dobitnici nagrada. Program počinje u 19 časova u izložbenom salonu KCZR. Likovni salon biće otvoren do kraja decembra 2019. Više o rezultatima konkursa i saopštenje žirija možete pogledati na www.kczr.org

SUBOTA, 14. DECEMBAR

Godišnji koncert Kulturno umetničkog društva GIK „BANAT-PIONIR“ – „Pesmom i igrom od Vojvodine do Makedonije“ biće održan u subotu, 14. decembra u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert počinje u 17.30h. Cena karte je 250 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KUD GIK „BANAT-PIONIR“ – Zrenjanin osnovan je 1976. godine. Kako navode u “Pioniru”: “Od samog početka KUD GIK “Banat-Pionir” radi amaterski a kroz muziku, igru i pesmu, razvija i propagira folklor svih naroda i narodnosti koji žive na našim prostorima. Program KUD-a je izvoran, raznovrstan, dinamičan i popularan. Naš program prezentujemo u našem gradu, okolini, širom naše Srbije, Evrope i sveta. Svojim programom promovisali smo naš grad kako u kulturnom tako i u turističkom pogledu, a naš festival „LALA“ u saradnji sa Turističkom organizacijom, Kulturnim centrom uz pomoć Lokalne samouprave doprineo je da gradska manifestacija „Dani piva“ bude poznata širom sveta. Za celokupan naš amaterski rad, do sada, dobitnici smo mnogobrojih nagrada i priznanja kako domaćih tako i inostranih…”

UTORAK, 17. DECEMBAR

U utorak, 17. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina – „Britanski parlamentarni izbori“. Uvodno izlaganje održaće Miroslav Samardžić, politikolog. Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali.

Dobro došli!
Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB stranice, sajta –
www.kczr.org kao i preko našeg youtube kanala

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh