I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

U Kulturnom centru u aprilu: „Krčmarica Mirandolina“, koncert Sergeja Ćetkovića…

UTORAK, 3. APRIL
TRIBINA
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova u utorak, 3. aprila, biće održana tribina „Istorija Kikinde između dva svetska rata“. Uvodničar je Marko Milošev, istoričar, a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. APRIL
CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“ – FILM: „JULIJE CEZAR“
U toku aprila u maloj sali Kultunog centra Zrenjanina u terminu od 20 časova, svake srede i četvrtka biće emitovani filmovi inspirisani delima Vilijama Šekspira u okviru ciklusa pod nazivom: „Šakspir na filmu“. U sredu, 4. i četvrtak, 5. aprila na repertoaru je filmski klasik „Julije Cezar“, američki film iz 1953. godine u trajanju od 121’. Film je zasnovan na istoimenoj Šekspirovoj predstavi, režirao ga je Džozef L. Mankevic dok glumačku ekipu čine: Marlon Brando, Džejms Mejson, Džon Gilgud i dr. Ulaz na projekcije je besplatan.

ČETVRTAK, 5. APRIL
IZLOŽBA IVANE IVANOVIĆ „INTERPRETACIJA ŽIVOTA KROZ KOLORIT SVETLOSTI“
(Izložba u trajanju od 5. do 20. aprila)
Izložba – „Interpretacija života kroz kolorit svetlosti“ Ivane Ivanović biće otvorena u četvrtak, 5. aprila, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Temu ove izložbe predstavlja omaž, finskom umetniku (Oive Toike), interpretiran kroz kolorit svetlosti kao simbola života. Količina detalja i kompatibilnost boja apsolutno očaravaju svojom finom utkanošću. Korelacija svetla i prozračnosti reprodukovana na platnu ovekovečuje trenutak zadržavanja života kroz svojevrstan umetnički opus finskog umetnika Oive Toike. Nedostatak svetlosti u Finskoj umetnik kompenzuje kroz staklo, koje kao element ima magičnu moć transmitovanja svetlosti.

ČETVRTAK, 5. APRIL
KONCERT KLASIČNE MUZIKE – KONCERT LJUBOMIRA MIHAILOVIĆA, VEČE BAHOVE MUZIKE
Koncert violiniste Ljubomira Mihailovića biće održan u četvrtak, 5. aprila u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Na repertoaru su dela Johana Sebastijana Baha. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. Koncert se organizuje u saradnji Kulturnog centra i Narodnog muzeja Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

UTORAK, 10. APRIL
TRIBINA
U utorak, 10. aprila u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana tribina „Savremena umetnost korist i štete“. Uvodničar je mr Milutin Mićić, akademski slikar. Moderator je Miroslav Samardžić.

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. APRIL
CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“, FILM: „ROMEO I JULIJA“
U sredu, 11 i četvrtak, 12. aprila u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazuje se film: „Romeo i Julija“/Romeo and Juliet – romantična drama iz 1968. godine. Režija: Franco Zeffirelli. Glavne uloge: Leonard Whiting, Olivia Hussey, John Metnery, Michael York.. Reč je o filmskoj adaptaciji čuvene, tragične, Šekspirove priče o ljubavi. Film se smatra jednom od najboljih ali i komercijalno najuspešnijih filmskih adaptacija šekspirovih dela, dobio je brojne pohvale od strane kritike i osvojio Oskara za najbolju kostimografiju i fotografiju. Film je urađen u britansko-italijanskoj koprodukciji. Snimljen je 1968. g. i traje 138’. Ulaz na projekcije je besplatan.

NEDELJA, 15. APRIL
POSETA JDP – PREDSTAVA „MESEC DANA NA SELU“
Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu Jugoslovenskom dramskom pozorištu na predstavu „Mesec dana na selu“. Predstava je urađena u režiji Ive Milošević. Igraju: Mirjana Karanović, Svetozar Cvetković, Marko Janketić i dr. Polazak za Beograd je ispred Kulturnog centra u 17 časova. Cena: 1500 dinara.

PONEDELJAK, 16. APRIL
TRIBINA
Tribina „Istine i laži o Bio-vinima“ biće održana u ponedeljak, 16. aprila u maloj sali Kulturnog centra. Uvodno izlaganje će održati Šandor Šomođi iz zrenjaninskog Kluba vina. Tribina počinje u 19 časova.

UTORAK, 17. APRIL
TRIBINA
Tribina „Enigma Rumunija 1914-1920.“ biće održana u utorak, 17. aprila u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uvodničar je mr Petar Jakšić, istoričar a moderator Miroslav Samardžić.

UTORAK, 17. APRIL
KOMEDIJA „KRČMARICA MIRANDOLINA“
Pozorišna komedija „Krčmarica Mirandolina“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 17. aprila. Reč je o adaptiranoj komediji čuvenog italijanskog komediografa iz 18. veka – Karla Goldonija koja je urađena u režiji Juga Radivojevića. Igraju: Andrija Milošević, Goran Jevtić, Nenad Nenadović, Katarina Žutić, Andrijana Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić i Igor Damnjanović. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara. Dodatne informacije: 566-712

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. APRIL
CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“, FILM: „OTELO“
Film: „Otelo“/Othello iz 1952. godine urađen u režiji Orsona Velsa, koji je i nosilac glavne filmske uloge biće emitovan u sredu, 18. i četvrtak, 19. aprila u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova. Ulaz je besplatan. Reč je o američko-francusko-italijansko-marokanskoj kooprodukciji istoimene Šekspirove tragedije. Osnovna karakteristika filma filma je značajno skraćivanje radnji u odnosu na Šekspirov predložak te je film jedna od najkaračih adaptacija šekspirovih dela a kako se navodi – privukao je i pažnju neobičnim stilom režije inspirisan nemačkim eksprezionizmom u kojoj je Vels potražio osnovu…

PETAK, 20. APRIL
IZLOŽBA DOBRIVOJA RAJIĆA – RADOVI IZ CIKLUSA „UNUTRAŠNJA SLIKA“
Dobrivoj Rajić, akademski slikar, zrenjaninskoj publici će predstaviti svoje radove od 20. aprila do 10. maja u okviru izložbene postavke – ciklusa radova pod nazivom „Unutrašnja slika“. Svečano otvaranje izložbe je u petak, 20. aprila u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Predmet rada su slike na test liner podlozi rađene u kombinovanoj tehnici, formata 130x200cm. Svaka pojedinačna slika nosi naziv Unutrašnja slika i označena je rednim brojem. Svi radovi su nastali tokom 2016/17 godine.

PETAK, 20. APRIL
PREDAVANJE
U petak, 20. aprila u maloj sali Kulturnog centra biće održano predavanje na temu: „Životne informacije i zdravlje“. Predavanje počinje u 19 časova a predavač je Akademik Prim. dr med. Boro M. Vujasin.

PETAK, 20. APRIL
KONCERT „A WEILL AGO“ ELEKTROAKUSTIČNI KABARE
U Salonu Narodnog muzeja u petak, 20. aprila biće održan elektroakustični kabare – koncert A Weill Ago. Koncert počinje u 20 časova. Uz muziku Kurta Vajlda i Ane Gnjatović nastupaju Tijana Đurić – sopran, Ana Gnjatović – glas/elektronika i Miloje Veljić na klaviru. Koncert organizuju Kulturni centar i Narodni muzej Zrenjanina. Ulaz je besplatan. Nakon odlično primljenih premijernih izvođenja u Parizu i Beogradu, elektroakustički kabare Ane Gnjatović izveden je i u Podgorici a 20. aprila njegovo izveđenje je zakazano u Zrenjaninu. Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan je ličnošću i muzikom Kurta Vajla. Vajlove pesme, ali i glasovi Lote Lenja, Bertolta Brehta, Danila Kiša… zvuci detinjstva i zvuci rata, arhivski snimci i lična istorija, javljaju se, prelamaju i naslojavaju kroz pevane, govorene, snimljene i semplovane odlomke. Tako izgrađen elektroakustički sloj Ane Gnjatović kontekstualizuje i komentariše Vajlove pesme koje sopran Tijana Đuričić izvodi uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića. Zajedno, ova dva sloja sklapaju kabaretski gorko-sladak zvučni narativ o umetnosti i odgovornosti.

UTORAK, 24. APRIL
TRIBINA
U utorak, 24. aprila u maloj sali Kulturnog centra biće održana tribina „Kako lečiti krvni pritisak“. Uvodničar je specijalista internista i kardiolog Miroslav Radović – vlasnik i direktor privatne poliklinike „Radović“. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. APRIL
CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“, FILM: „HAMLET“
U okviru ciklusa: „Šekspir na filmu“ u sredu, 25. i četvrtak, 26. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina emituje se filmska drama – „Hamlet“.
Britanska adaptacija Šekspirove tragedije i prvi britanski film koji je osvojio Oskara za najbolji film a Lorens Olivije – Oskara za najboljeg glavnog glumca. Lorens Olivije potpisuje i režiju filma koji je snimljen 1948. U trajanju od 155’. U ostalim ulogama igraju: Bazli Sidni, Ajlin Herli, Norman Vuland i dr. Film se emituje u maloj sali od 20 časova. Ulaz je besplatan.

PETAK, 27. APRIL
KONCERT SERGEJA ĆETKOVIĆA
Nova koncerta turneja – Live Tour , pop pevača Sergeja Ćetkovića pod nazivom – „Moj svet“, obradovaće Zrenjanince i Zrenjaninke, njegovim nastupom na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 27. aprila. Koncert počinje u 20 časova. Kompleksna muzička karijera, bogata diskografija sa sedam objavljenih albuma, prepoznatljiv vokal, emotivni tekstovi i muzika posvećena ljubavi su ono što određuju ovog muzičara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara. Dodatne informacije: 566-712.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh