I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Kulturni centar vraća bioskop u grad

“U Kulturnom centru Zrenjanina radi se na vraćanju bioskopa u kojem bi se Zrenjanincima prikazivali novi ,pre svega filmovi domaće kinematografije” – saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare kojima se obratio organizator filmskog programa te institucije, Miomir Markov.

–   Od oktobra prošle godine pokušavali smo da osposobimo postojeće projektore koji su iz 1978. godine i konačno smo pronašli kuću iz Bajine Bašte koja je uspela da nam promeni skidače zvuka, tako da sad u velikoj sali imamo projektore sa stereo zvukom – kaže Markov. Sinoć smo imali prvi put projekciju filma “Falsifikator” sa repariranim projektorima, i u planu je da tu praksu nastavimo, odnosno omogućimo Zrenjanincima da barem pogledaju domaće filmove i hitove koji budu izašli u toku ove godine”.

kulturni

 Naredni film koji će zrenjaninska publika moći da pogleda takođe je ostvarenje domaće kinematografije – “Skidanje” u kojem uloge tumače Nebojša Glogovac, Dragana Dabović, Nataša Janjić,  Marko Janketić i Nikola Rakočević, a koji je trenutno  na repertoaru beogradskih bioskopa.

PerSu marketi

Markov je najavio i redovan filmski program koji će 29. maja otpočeti u maloj sali Kulturnog centra. U toj sali, u terminu od 21 čas, prikazivaće se filmovi kinematografija drugih zemalja. Pet filmova sa Putujućeg festivala o ljudskim pravima “VIVISECTfest” biće prikazivani u periodu od 31.maja do 4.juna. Ulaz na projekcije u maloj sali neće se naplaćivati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predstavnik Kulturnog centra pozvao je građane da se aktivno uključe u organizovanje filmske scene odnosno da iznesu svoje sugestije i predloge o repertoaru putem mejl adrese kczr@kczr.org

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh