I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra za februar

SREDA, 7. I ČETVRTAK, 8. FEBRUAR

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”- FILM: “NA DOKOVIMA NJUJORKA”

U okviru ciklusa filmova “Zločin se ne isplati” u toku februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, svake srede i četvrtka prikazuju se klasici kriminalističkog žanra. U sredu, 8. i četvrtak, 9. februara od 20 časova emituje se film – “Na dokovima Njujorka”/On The Waterfront. Ulaz je besplatan. Reč je o američkom filmu iz 1954. godine koji je režirao Elija Kazan. Glavne uloge igraju: Marlon Brando i Karl Malden.

IZLOŽBA KRUNE DOMIĆ “PRODOR UNUTRAŠNJEG”

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Izložba radova Krune Domić – “Prodor unutrašnjeg” otvorena je u izložbenom salonu   Kulturnog centru Zrenjanina do 8. februara. Izložba obuhvata seriju apstraktnih slika i crteža. Kako autorka navodi – “Prodor u ovom ciklusu označava oslobađanje snage koja je bila skrivena, zarobljena i zaboravljena. Sam process stvaranja radova je otkrivanje snage i potencijala koji je potisnut. Radovi su predstave tog traganja i pokušaji da se verno replicira unutrašnji život….”. Korišćene tehnike prilikom stvaranja radova su: tempera, uljana pastela, olovka, tuš, ulje. Kruna Domić je rođena 1987. u Beogradu. Bavi se crtežom, slikom i zidnim crtežom.

PETAK, 9. FEBRUAR

IZLOŽBA SLIKA DOBRA MARIĆA – MARETA “TRAGOVI”

U petak, 9. februara u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova, biće otvorena izložba slika Dobra Marića – Mareta  iz ciklusa “Tragovi”.  Najnovije slike Dobre Marića rađene su 2017. godine, na platnu, kombinovanom tehnikom akril –ulje. Do sada je imao preko 14-est samostalnih izložbi  a svoje radove je izlagao i na preko pet grupnih izložbi

PETAK, 9. FEBRUAR

MUZIČKO-POETSKO VEČE “TAJNA VEZA – SEĆANJE NA DUŠKA TRIFUNOVIĆA”

U petak. 9. februara u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održano muzičko-poetsko veče Branka Pražića pod nazivom: “Tajna veza – Sećanje na Duška Trifunovića”. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.

“Kantautor Branko Pražić, nekadašnji osnivač i frontmen jedne od prvih vojvođanskih rok grupa „Cvrčak i mravi“, kao i grupe „Sunčeve pege“.

NEDELJA, 11. FEBRUAR

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 11. februara od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru Zrenjanina biće održana Berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina)

UTORAK, 13. FEBRUAR

KONCERT DUA BraVe Samba PREMIJERNI NASTUP

U utorak, 13. februara u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 19 časova biće održan premijerni koncert Dua BraVe Samba. Nastupaju: Vesna Vučurević – flauta i Branko Barnić – gitara. Ulaz je besplatan.

SREDA, 14. I ČETVRTAK, 15. FEBRUAR

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”  FILM: “NOĆ LOVACA”

U okviru ciklusa klasičnog kriminalističkog filma “Zločin se ne isplati” u sredu, 14. i četvrtak, 15. februara u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazuje se film: “ Noć lovaca”/The Night of the Hunter. Ulaz je besplatan.

UTORAK, 20. FEBRUAR

TRIBINA

Tribina – “Rumunija u Prvom svetskom ratu”, biće održana u utorak, 20. februara u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uvodničar je mr Petar Jakšić, istoričar a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 21. I ČETVRTAK, 22. FEBRUAR

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”  FILM: “DODIR ZLA”

U okviru ciklusa klasičnog kriminalističkog filma “Zločin se ne isplati” u sredu, 21. i četvrtak, 22. februara u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazuje se film: “ Dodir zla”/Touch of Evil. Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 22. FEBRUAR

PREDSTAVA „ŠTA ME SNAĐE“ – ANĐELKA PRPIĆ

U četvrtak, 22. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Šta me snađe“. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 900 dinara.

PETAK, 23. FEBRUAR

PREDAVANJE

U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 23. februara sa početkom u 18 časova biće održano predavanje na temu – „Značaj verovanja na putu ozdravljenja“. Predavač je Prim. dr med. Boro M. Vujasin.

 

PETAK, 23. FEBRUAR

IZLOŽBA RADOVA NEVENE PAVLOVIĆ „CRTEŽI“

/Izložbena postavka od 23. februara do 8. marta/

Izložba radova Nevene Pavlović – „Crteži“ biće otvorena u petak, 23. ferbuara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Radovi koje se predstavljaju zrenjaninskoj publici urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru.

SREDA, 28. FEBRUAR

VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

12. Vojvođanski Brass festival biće održan u sredu, 28. februara u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 16 časova. Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike. Ulaz je besplatan.

UTORAK, 27. FEBRUAR

TRIBINA O KARDIOVASKULARNIM BOLESTIMA

Tribina: “Kardiovaskularne bolesti – šta možemo da učinimo sami”  biće održana u utorak, 27. februara u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Uvodničar je specijasta internista i kardiolog  dr Miroslav Radović, vlasnik i direktor privatne poliklinike „Radović“ a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 28 FEBRUAR. I ČETVRTAK, 1. MART

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”  FILM: „DUBOKI SAN“

U sredu, 28. februara i četvrtak, 1. marta  u okviru Ciklusa filmova „Zločin se ne isplati“, prikazuje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh