I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Kulturni centar: Najava programa do 11. januara

UTORAK, 9. JANUAR
TRIBINA „VAKCINACIJA DECE I UZROCI EPIDEMIJE MALIH BOGINJA“
Tribina: „Vakcinacija dece i uzroci epidemije malih boginja“ biće održana u utorak, 9. januara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uvodničar je dr Tomislav Stevanović. Tribina počinje u 19 časova. Moderator je Miroslav Samardžić.

SREDA, 10. JANUAR
BIOSKOP CINEMA KCZR
Raspored projekcija
U sredu, 10 januara u bioskopu Cinema KCZR emituju se najnoviji filmski hitovi.
Od 16 časova prikazuje se dugometražni crtani film: „Ferdinand“, od 18 časova akciona avantura – „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“ a od 20h – „Star – Wars: Poslednji džedaji“.
Cena ulaznice je 250 dinara.

O filmovima:

„FERDINAND“ 3D 10. JANUAR – 16 ČASOVA
Karlos Sandane, reditelj svetski poznatih crtanih filmskih hitova – „Rio“ i „Ledeno doba“ režirao je i film o velikom biku sa još većim srcem. Reč je o filmskoj priči o predrasudama i njihovom prevazilaženju. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Glumci – sinhronizacija: Aleksandar Radojčić, Tamara Krcunović, Niggor, Ivona Rambosek, Srđan Čolić. Filmski žanr: animirani, porodični.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

„DŽUMANDŽI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU“/JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE – 10. JANUAR – 18 ČASOVA
Reč je o akcionoj avanturi u trajanju od 119’. Režiju potpisuje Jake Kasden. Potpuno nova filmska avantura četvoro tinejdžera koji kada otkriju staru video igricu ulaze u zabavni svet džungle i zbog koje će postati avatari prema sopstvenom odabiru uloga. Ubrzo se zabava pretvara u nešto drugo i uviđaju da moraju da pobede samu igru da bi se vratili u stvarni svet. Štreberski istraživač (Dvejn Džonson), sportista koji postaje pravi Anštajn (Kevin Hart), popularna devojka iz škole postaje sredovečni profesor i povučena i krhka Marta koja se pretvara u neustrašivu ratnicu – prolaze najopasniju avanturu života…

STAR WARS: POSLEDNJI DŽEDAJI 3D – 10. JANUAR – 20 ČASOVA
Epsko putovanje najpoznatije svetske filmske franšize u žanru – naučne-fantastike i avanture u trajanju od 150’ gledamo u osmoj epizodi. Film je režirao Rajan Džonson a u ovom nastavku ponovo ćemo videti glumačku ekipu u sledećem sastavu: Marka Hamila, Keri Fišer, Adama Drajvdera, Dejzi Ridl, Džona Bojega i dr.

ČETVRTAK, 11. JANUAR
BIOSKOP CINEMA KCZR
Raspored projekcija
U četvrtak, 11 januara u bioskopu Cinema KCZR emituju se najnoviji filmski hitovi.
Od 16 časova prikazuje se porodična komedija – „Deda Mraz i kompanija“, od 18 časova crtani film – „Ferdinad“ a od 20h ruski hit – „Legenda o Kolovratu“.
Cena ulaznice je 250 dinara.

O filmovima:
„DEDA MRAZ I KOMPANIJA“/SANTA&CIE – 11. JANUAR – 16 ČASOVA
Porodična komedija u trajanju od 95’, urađena je u režiji Alain Chabet, inače, reditelja popularnog „Asteriksa i Obeliksa: Misija Kleopatra“. Komedija je ispunjena vizuelnim efektimja kakvi su se viđali u popularnim blokbasterima poput serijala o Hari Poteru. Deda Mraz je u velikom problemu jer se približava Nova godina a na Severnom polu je zavladala epidemija gripa koja je „zahvatila“ sve njegove pomoćnike – vilenjake… Sinhronizacija: Nikola Kojo, Jelena Tomašević, Bojan Perić i dr.

„FERDINAND“ 3D – 11. JANUAR – 18 ČASOVA
Karlos Sandane, reditelj svetski poznatih crtanih filmskih hitova – „Rio“ i „Ledeno doba“ režirao je i film o velikom biku sa još većim srcem. Reč je o filmskoj priči o predrasudama i njihovom prevazilaženju. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Glumci – sinhronizacija: Aleksandar Radojčić, Tamara Krcunović, Niggor, Ivona Rambosek, Srđan Čolić. Filmski žanr: animirani, porodični.

„LEGENDA O KOLOVRATU“ 11. JANUAR – 20 ČASOVA
„Legenda o Kolovratu“ postaje jedan od najgledanijih filmova u istoriji ruske kinematografije jer početak bioskopskih prikazivanja u Rusiji nadmašuje filmski hit „Viking“. Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Jedan od režisera filma – Džanik Fajzijev navodi da se iz tog razloga nisu fokusirali na istorijske detalje već su na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat.
Reč je o filmskoj priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije iz XIII veka kada su mongolske horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali velike teritorije i pomeranjem trupa prema Evropi, napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Na tom putu, mongolsku invaziju kvari mali odred odvažnih i hrabrih junaka na čelu sa misterioznim ratnikom. Pored Džanika Fejzijeva, svoju debitantsku režiju potpisuje i Ivan Šurkovetski. U glavnim ulogama su: Ilija Malakov, Aleksej Serebrjakov i Aleksandar Ilin.

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11. JANUAR
KLASICI HORORA – FILM: „PSIHO“
U sredu, 10. i četvrtak, 11. janura počinjemo sa prikazivanjem ciklusa filmova „Klasici horora“. Od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina emituje se film: „Psiho“/Psycho – američki psihološki triler iz 1960. godine kojeg je režirao Alfred Hitchcock, a u kojem su glavne uloge ostvarili Anthony Perkins i Janet Leigh. Film je snimljen prema scenariju Josepha Stefana koji se temelji na istoimenom romanu iz 1959. godine autora Roberta Blocha. Roman je donekle inspiriran ubistvima u državi Wisconsin kojeg je počinio serijski ubojica i pljačkaš grobova Ed Gein, a koji je živio 80-tak kilometara od Blocha. Ulaz na projekciju je besplatan.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh