I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Kulturni centar: „Arsenik i stare čipke“, Zijah Sokolović, filharmonija

PETAK, 1. APRIL

IZLOŽBA MINIJATURA SVETISLAVA LUDOŠKOG

U petak, 1. aprila u 19 časova u galerijskom prostoru Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba Svetislava Ludoškog, slikara iz Zrenjanina. Na svojoj sedamnaestoj samostalnoj izložbi, Ludoški se ovoga puta predstavlja sa 619 minijatura rađenih u tehnici ulje na kartonu, razvrstanih u 16 zasebnih celina, pod zajedničkim nazivom „Zastoj“. Od 2004. godine, od kada je profesionalni slikar ovo je njegovo osmo predstavljanje zrenjaninskoj likovnoj publici. Svetsilav Ludoški je od 1996-2003. istaknuti član ULAZ-a, od 2004. ULAV-a i od 2007. ULUS-a.

SUBOTA, 2. APRIL

FESTIVAL IGRE NOVI SAD

U subotu, 2. aprila Kulturni centar organizuje odlazak na Beogradski festival igre u SNP – na programu je „Primarna trilogija – Kompanija Drezden – Frankfurt“. Polazak je u 16.30 ispred Kulturnog centra Zrenjanina. Cena: 1200 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. APRIL

FILMSKI CIKLUS „RUSKE DRAME“ – FILM: „SESTRE“

U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame“ u sredu, 6. i četvrtak, 7. aprila u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film: „Sestre“. Režija: Sergej Bodrov. *Ulaz je besplatan.

SUBOTA, 9. APRIL

KONCERT

U subotu, 9. aprila u Kafeu Kulturnog centra Zrenjanina organizuje se koncert na kom će nastupiti: Trash Union /Zrenjanin/, Downstroy /Kikinda/ i Infidel /Sombor/. Koncert počinje u 22 sata. Ulaz je 100 dinara.

PONEDELjAK, 11. APRIL

KABARETSKA PREDSTAVA – ZIJAHA A. SOKOLOVIĆA „MEĐUIGRE OD 0 DO 24“

U ponedeljak, 11. aprila biće izveden kabare Zijaha A. Sokolovića „Međuigre od 0 -24“. Kabare počinje u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. *Zijah Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene pozorišne energije, ovaj put u ulozi izvođača, reditelja i dramaturga na književno satirični način komentariše političke događaje i dobro poznate teme: fudbal, doktore, televiziju, medije i uvek intrigantne muško-ženske odnose i ne baš najomiljenije trenutke iz bračnog života….*Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 500 za organizovane posete 400 a za đake i penzionere 250 dinara.

zijah

UTORAK, 12. APRIL

TRIBINA BANAT U REVOLUCIJI 1848/1849

U utorak, 12. aprila u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 časova biće održana tribina „Banat u revoluciji 1848/1849“. Uvodničar je Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.

SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. APRIL

FILMSKI CIKLUS „RUSKE DRAME“FILM: „USKORO ĆE PROLEĆE“

U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame“ u sredu, 13. i četvrtak, 14. aprila u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film: „Uskoro će proleće“. Režija: Vera Storoževa Mihajlova *Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 14. APRIL

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE

Koncert Zrenjaninske filharmonije biće održan u četvrtak, 14. aprila sa početkom u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert je posvećen Volfgangu Amadeusu Mocartu u čast njegovog rođenja (260. godina). Solisti su laureati prošlogodišnjeg takmičenja: Marko Derikrava, Doroteja Ćirić, Denis Žisko i Ivana Damjanov. Dirigent je Aleksandar Kojić. Na programu su dela Mocarta, Sen Sansa i Vebera. Ulaz je slobodan. *Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

filharmonija

PETAK, 15. APRIL

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PRIRODA SRBIJE

Izložba fotografije „Priroda Srbije“ biće otvorena u petak, 15. aprila u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Izložbu čine fotografije sa stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije a njen zajednički imenitelj je ljubav prema fotografiji i ljubav prema prirodi. *Svaka od pristiglih fotografija nosi pored estetskih informacije neprocenjive vrednosti o raznolikosti živog sveta (biodiverziteta) prirode naših krajeva kao i priče o ponašanju i životu – kako biljaka tako i životinja. Jedan deo fotografija uslovno rečeno spada u kategoriju pejzaža, ali ako ih sagledamo sa druge, odnosno ekološke strane shvatićemo da su one jedinstveni dokument postojanja različitih ekosistema i prikaz uzajamnih odnosa žive i nežive prirode koje jedino fotografija i film mogu da sačuvaju od zaborava…

bistrikSUBOTA, 16. APRIL

KONCERT BILjANE KRSTIĆ I BISTRIK ORKESTRA

Koncert Biljane Krstić i orkestra Bistrik biće održan u subotu, 16. aprila na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert počinje u 20 časova. Repertoar čine numere koje su spoj tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka. Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvođene a većinom i neobjavljene muzičke teme sa Kosova, južne Srbije, Vlaške oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Mađarske i Grčke…*Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 600 a za organizovane posete 500 dinara.

PONEDELjAK, 18. APRIL

TRIBINA

U ponedeljak, 18. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 11 časova biće održana tribina: „Pravo građanina na informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti“. Uvodničar je Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Moderator je Miroslav Samardžić.

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. APRIL

FILMSKI CIKLUS „RUSKE DRAME“FILM: „KOZACI“

U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame“ u sredu, 20. i četvrtak, 21. aprila u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film: „Kozaci“. Režija: Vasil Pronin*Ulaz je besplatan.

UTORAK, 26. APRIL

TRIBINA KONCENTRACIONI LOGOR JASENOVAC

Tribina: „Koncentracioni logor Jasenovac“ biće održana u utorak, 26. aprila u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Uvodno izlaganje održaće Dragan Cvetković, istoričar. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. APRIL

FILMSKI CIKLUS „RUSKE DRAME“ – FILM: „ITALIJAN“

U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame“ u sredu, 27. i četvrtak, 28. aprila u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film: „Italijan“. Režija: Andrej Kravčik*Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 28. APRIL

POZORIŠNA PREDSTAVA „ARSENIK I STARE ČIPKE“

Komedija po tekstu Džozefa Keserlinga. Režija: Stefan Sablić. Scenografija i kostimografija: Boris Čakširan. Igraju: Seka Sablić, Gorica Popović, Nebojša Milovanović, Bane Zeremski, Nikola Vujović, Mladen Andrejević i Boris Milivojević. „Arsenik i stare čipke” je najpopularnija i najizvođenija crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga. Uzbudljiva trilerska priča plete se oko pozorišnog kritičara Mortimera Brustera (Nikola Vujović) i njegove dve „divne” tetke dobročiniteljke, koje tumače Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović,a za koje se ispostavlja da ubijaju ljude iz plemenitih motiva, trujući ih kupinovim vinom… Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena: 700 dinara.

arsenik

PETAK, 29. APRIL

IZLOŽBA MILUTINA MIĆIĆA

Izložba Milutina Mićića „Vampiri dolaze –vampiri su došli u naše gradove“ (Prepoznaješ li ove vampire?) biće otvorena u petak, 29. aprila u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. “U svetu postoji veliki broj vampira. Virus se širi. Opasnost je sve veća. U svakom gradu vampiri su prisutni. Vampiri su došli i u naše gradove. Svuda su oko nas. Svaki čovek u sebi ima virus vampira. Potrebno je boriti se protiv njega….Na ovoj izložbi možete prepoznati vampire i razmisliti o njima..o sebi. Možete razmisliti o tome kako da im se suprotstavite…“ – navodi Milutin Mićić, autor izložbe.

  • Divider

  • Divider
Na vrh