I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kulturni Centar

Vizija u Kulturnom centru

Izložba grafika Mihaila Šoškica pod nazivom „Vizija“ otvorena je u holu Kulturnog centra Zrenjaniana.

Mihailo Šoškić, rođen  1937. godine u Andrijevici, završio je školu za primenjenu umetnost u Herceg Novom, u klasi prof. Bate Pravilovića. Imao je 17 samostalnih i tri grupne izložbe. Izlagao je sa jugoslovenskim umetnicima Likovnog salona u Kovinu. Dobitnik je prve nagrade lista „Pobjeda“. Ciklus „Vizija“ rađen je u tehnici lavirani tuš i pero. Mihailo Šoskic živi i radi u Jarkovcu.

– Imam veliko zadovoljstvo što sam „kriv“ za ovu izložbu izjavio je prilikom otvranja mr Milutin Mićić, akademski slikar.
– Mnogo je umetnika i kvazi umetnosti u poslednje vreme i ljudi su ostali bez kreativnosti što nije slučaj sa Mihailom. On je napravio radove koji su životni i u koje možemo da imamo poverenje. Pred ovim radovima vredi stati i zamisliti se.

O svom radu umetnik kaže da beži od klasične grafike što pokazuju i njegovi radovi koji su  grafike u bojama. Dodaje i to da je nadahnut velikom željom da uradi dobru grafiku što poznavaoci umetnosti prepoznaju. Ovaj ciklus je radio dve godine i on prikazuje njegova unutrašnja emotivna stanja.
Ovu izložbu će posetioci moći da pogledaju još dve nedelje u holu zrenjaninskog Kuturnog centra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh