I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

KUD „Lala“ Ečka poziva prijatelje i poštovaoce na godišnji koncert (VIDEO)

Poslednjih nekoliko godina Kulturno umetničko društvo „Lala“ iz Ečke svojim prijateljima i poštovaocima priređuje  koncerte pod nazivom „Sa prijateljima u kolu“. Ovog puta koncert je zakazan za nedelju 15. aprila sa početkom u 19 časova u Domu kulture u Ečki.

Specijalni gosti biće članovi Kulturno umetničkog društva „Vuk Karadžić“ iz Plandišta.

Kulturno umetničko društvo “Lala” osnovano je septembra 2009 godine. Cilj osnivanja društva bio je da okupi mlade ljude koji vole narodnu pesmu, igru, druženje , putovanja…. Zahvaljujuci entuzijazmu svojih članova, njihovih roditelja i prijatelja, društvo je vrlo brzo ostvarilo značajne rezultate u svom radu. U prvim godinama svog rada članovi društva održali su veliki broj koncerata, učestvovali na velikom broju festivala u zemlji i inostranstvu (Poljskoj, Bugarskoj, BIH, Makedoniji…). Svakim danom sve više je raslo interesovanje za upoznavanjem sa muzikom, igrama i nošnjom različitih krajeva Srbije. Članovi danas posebno ističu, da su zahvaljujući tome što su u ovom društvu, uspeli da sklope brojna međusobna prijateljstva sa članovima drugih kulturno umetničkih društava.
Juna 2014. godine stariji dečiji ansambl prvi put je uspeo da se plasira na pokrajinski festival dečijih ansambala Vojvodine u Bačkoj Topoli, koreografijom “Tri venca plela devojana Jela” – Srpske igre iz Bačke, i osvoji bronzanu plaketu. Isti ansambl se zahvaljujući predanom radu i zalaganju plasirao i 2015. godine na ovaj prestižni Vojvođanski festival u kategoriji dečijih ansambala koreografijom “Pratila majka devojče” – Igre okoline Niša, i u Ečku ponosno doneo srebrnu plaketu.
2016. godine mlađi dečiji ansambl izborio je plasman na pokrajinski festival i od strane stručnog žirija za izvođenje koreografije igara iz Mačve pod nazivom “Oj garava, garava” bio nagrađen srebrnom plaketom.
2017. godine stariji dečiji ansambl u Ečku donosi još jednu bronzanu plaketu sa pokrajinskog festivala dece Vojvodine, na kom je nakon selekcionih takmičenja predložen kao jedini predstavnik srednjebanatskog okruga, za izvođenje koreografije igara iz Dragačeva pod nazivom “Ja posija selen pelen”.

PerSu marketi

  – Održavanje ovih koncerata veoma je važno za sve naše članove jer je ovo prilika za sve njih da se upoznaju i stvore nova prijateljstva sa svojim vršnjacima iz drugih gradova. Pozivam ovom prilikom sve koji vole tradiconalnu pesmu, igru, muziku da provedu prijatno veče sa nama i uživaju u programu koji su pripremili naši članovi i naši gosti – kaže Slavica Labinjan – predsednica KUD-a „Lala“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Srdacan pozdrav
Slavica Labinjan – predsednica KUD-a „Lala“

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh