I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Kreativna „Slikaonica“ otvorena za najmlađe sugrađane

U Savremenoj galeriji Zrenjanin danas je otpočela nova sezona rada likovne radionice „Slikaonica“, namenjen najmlađim sugrađanima.

photo (1)

Od danas, deca će svake subote od 11 časova moći besplatno da pohađaju radionice i razvijaju svoju kreativnost uz akademske slikare.

– Nova sezona „Slikaonice“ biće karakteristična po tome što će svaka radionica pratiti aktuelnu izložbu postavljenu u našem Salonu. Kako svaka postavka traje tri do četiri nedelje, toliko dugo će se obrađivati i određena tema u okviru radionice. U ovom periodu aktuelna je izložba novosadskog umetnika Danijela Babića „RE-CREATION“ sa slikama inspirisanim značajnim delima iz istorije umetnosti, pa se i najmlađim sugrađanima pruža mogućnost da bojeći i docrtavajući šablone napravljene po tim slikama, pokažu viđenje različitih remek dela od praistorije do 20. veka. Materijal za rad obezbeđuje Galerija, kaže Jelica Milivojev, referent za odnose sa javnošću u Galeriji i organizator radionice.

Fordomanija

photo (2)

Cilj je da se pored upoznavanja sa delima iz istorije umetnosti, deca upoznaju i sa radom Savremene galerije i savremenom umetnošću.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Želimo da se svi u prostoru Galerije osećaju dobrodošli,  zbog čega su učešće u radionici i ulaz u Galeriju uvek besplatni. Ovo je lepa prilika da deca u prisustvu roditelja kretivno provedu vreme u svom gradu, rekao je za I love Zrenjanin Igor Dostanić, direktor Savremene galerije.

„Slikaonica“ je jedan od projekata koje Savremena galerija može da realizuje, a veliki broj ideja ne može da se sprovede zbog nedostatka adekvatnog prostora.

 – Radionice će se održavati svake subote dok god to postavka dozvoljava, jer Savremena galerija prati kako savremene izlagačke prakse tako i tendencije u savremenoj umetnosti, pa ćemo zbog nepostojanja posebne prostorije uz Salon koja bi funkcionisala kao Dečiji klub, uskratiti ponekad mališanima radionice. Ovaj nedostatak jedino bi moglo da reši dobijanje zgrade koja bi obuhvatila sve naše kapacitete, kaže Dostanić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh