I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Koncertom „Put oko sveta“, profesor Ivica Petrov će proslaviti 40 godina rada

Povodom 40 godina samostalnog muziciranja, profesor Ivica Petrov će održati jubilarni  koncert pod  nazivom “Put oko sveta “. Ovom prilikom će proslavljati  i 55 godina pedagoškog i umetničkog rada. Ivica Petrov ovaj koncert, poklanja gradu u kom je živeo i radio. U programu će pored profesora Ivice  Petrova, učestvovati i maestro Đorđe Damjan , kao i gosti  vokalni solisti. Sviraće „evergreen“ muziku i muziku za ples. Pozivaju se svi i ljubitelji  dobre muzike da dodju na koncert.

 

 Program će se održati na platou ispred  Mesnе zajednicе  ”Veljko   Vlahović” na Bagljašu,u ponedeljak, 26.08.2019 sa početkom u 20 časova.

 

I Taxi Zrenjanin

 

 

Ivica Petrov je nižu i srednju muzičku školu završio u Zrenjaninu. Diplomu profesora muzike stekao je na  Muzičkoj akademiji u Beogradu, na odseku za muzičku pedagogiju 1969.g. Na studijama je svirao u KUD-u  „Krsmanović“ zajedno sa čuvenim Bata Kondom,Bokijem Miloševićem,Jašarevićem… Sa „Krsmanovićem“  je obišao čitavu Evropu.

Njegov veliki podhvat i uspeh je otvaranje i rad muzičko- školskog centra „Bolero” 1993. godine. To je prva privatna škola za mlade muzičke talente u Zrenjaninu.  Jedna od značajnih smernica u radu „Bolera” je i formiranje orksetra. Deca zajedno muziciraju, druže se i izvode muziku raznih žanrova i stilova. Učenici nastupaju na koncertima, raznim manifestacijama i osećaju radost muziciranja. Pored instrumentalista u Muzičkom centru”Bolero”, školovano je i mnogo uspešnih vokalnih  solista.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Organizatori koncerta su  udruženje „Bagljaškult“ i  MZ „Veljko Vlahović”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh