I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Koncert „Stilus Fantastikus“ u petak u Narodnom muzeju

Koncert „Stilus Fantastikus – izvođač kao narator“ biće priređen u petak, 12. juna u 20 sati u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Nastupaju Danilo Novaković, barokna violina i Lana Jelenković, čembalo.

stilus-fantasticus

Violinista Danilo Novaković 2012. godine započinje saradnju sa Lanom Jelenković, solistkinjom na orguljama, čembalu, pianoforteu i klaviru. Specifičnost ovih instrumenata, široki spektar njihovih kolorativnih, akustičkih i dinamičkih kvaliteta, navodi ovaj duo da produbi svoja interesovanja za svetsku muzičku baštinu. Programi njihovih koncerata sadrže, kako retko izvođena dela renesanse i ranog baroka, tako i kompozitore 20. veka. Sa takvom muzičkom idejom, ovaj duo je imao uspešnu premijeru, u leto 2013. godine na festivalu “Portoheli” u Grčkoj, a zatim i na dva koncerta u Nemačkoj (Nürnberg i Würzburg) u decembru 2013. godine. Pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje, duo je nastupio na koncertima u Beogradu i Subotici 2014. godine.

Ulaz je besplatan.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh