I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Maja Hajduković (Del Arno Band) i Ivana Karajkov nastupile u Narodnom muzeju (VIDEO)

Koncertom za klavir i saksofon u salonu Narodnog muzeja, zrenjaninskoj publici predstavile su se Maja Hajduković i Ivana Karajkov.

Pijanistkinja Ivana Karajkov zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i saksofonistkinja Maja Hajduković stalno zaposlena u „Pozorištu na Terazijama“ i saradnik više institucija kulture izvele su dela Roberta Mučinskog, Mihaila Glinke, Alfreda Desenkla i Rudija Vidoefta dočaravajući kako pre svega saksofon zvuči kada se izvode klasična dela.

Ivana Karajkov rođena je 1974. i muzikom se bavi od svoje 4 godine.Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Bačkoj Palanci u školi „Stavan Hristić“ u klasi nast. Marije Ristić. Završila je Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi prof. Lidije Gvozdanović. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod prof. Rite Kinke. Kao solista, duo ili deo većeg orkestra nastupala je širom Srbije i Evrope. Od 1998. zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju samostalnog stručnog saradnika korepetitora na Katedri za duvačke instrumente u klasama docenta Vladimira Puškaša, oboa, prof. Gordana Tudora, saksofon i prof. Nikole Fabijanića, saksofon.

I Taxi Zrenjanin

Maja Hajduković rođena je 1974. u Otočcu. Klasičan saksofon učila je u Muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu kod prof. Dragutina Fabijanića. Pohađala je džez odsek „Muzičke škole Stanković“ kod prof. Miliovoja Miće Markovića, a završila je u klasi prof. Ivana Švagera kao prvi diplomac tog odseka. Diplomirala je klasičan saksofon na „Akademiji umetnosti“ u Novom Sadu u klasi prof. Stojana Dimova. Master studije pohađala je kod prof. Gordana Tudora, a trenutno je na master studijama u klasi prof. Nikole Fabijanića. Bavila se pedagoškim radom u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Od 1998. radi kao alt saksofonista orkestra „Pozorišta na Terazijama“, a sarađivala je i sa simfonijskim orkestrom i big bendom RTS, kao i sa orkestrom „Filharmonije“, orkestrom VS „Stanislav Binički“ i stalni je član „Beogradskog duvačkog orkestra“. Široj publici je najpoznatija kao deo popularne grupe „Del Arno Bend“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh