I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

U Kulturnom centru predstave, projekcije filmova, koncert Kamernog orkestra i cimbaliste Giani Lincana

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji u Maloj sali Kulturnog centra  prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

Sreda, 21. novembar

FILM: “DIVNO KRALJEVSTVO PAPE ALAEVA”

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Režija: Tal Barda, Noam Pinchas (Izrael, 2016, 74’)

Upoznajte tadžikistanski odgovor na porodicu Džekson. Sa svojih gotovo 80 godina, Alo ’Papa’ Alaev “čeličnim dairama” čvrsto vlada svojim proslavljenim muzičkim klanom. Sva deca i unučad koju ima žive u zajedničkoj kući u Tel Avivu. Sva osim jednog. Njegova ćerka jedinica, Ada, izabrala je sopstveni put u životu, greh koji joj otac nikada neće oprostiti. Dok se generacije sukobljavaju oko novih muzičkih pravaca, suprotstavljajući lične interese Papinim poznim godinama, porodični šou mora da se nastavi – ali ko će da bude vođa benda? Upakovan u žestok tribalni saundtrak, drama i zvuci bubnjeva čuju se uz svaki uveseljavajući dijalog u ovoj grandioznoj porodičnoj sagi.

Četvrtak, 22. novembar

FILM: PERSONNEL AFAIRS

Režija: Maha Haj (Izrael, 2016, drama, 90’)

Sinopsis: U Nazaretu, stariji bračni par živi sumornim, jednoličnim ritmom svakodnevice. Sa druge strane granice, u Ramali, njihov sin Tarek živi životom večitog neženje, a njihova ćerka, koja svakog časa treba da se porodi, živi sa suprugom koji iznenada dobija ulogu na filmu, i njegovom senilnom majkom… Između kontrolnih punktova i snova, frivolnosti i politike, neki žele da odu, drugi bi da ostanu, ali na svima je da reše lične probleme.

Trejler: https://vimeo.com/254693954

Sreda, 28. novembar

FILM: “UPOZNAJTE PRINCEZU ŠO”

Režija i scenario: Ido Haar(Izrael, 2015, dokumentarac, 80’)

Samanta Montgomeri (38) živi sama u jednoj od najsurovijih četvrti Nju Orleansa. Preko dana, ona radi kao negovateljica, a noću postaje princeza Šo koja izvodi senzualne numere u slabo posećenim klubovima i kači kućne, akapela video-klipove na Jutjub za mali broj pratilaca. Na njene snimke nailazi Kutiman (Ofir Kutiel) izraelski muzičar koji živi u kibucu izvan Tel Aviva i miksuje najrazličitije video snimke sa Jutjuba, stvarajući nove numere. Princeza nema predstavu da ju je Kutiman pronašao. Uzbudljiv dokumetarac koji publika obožava o pevačici kojoj zvezde nisu bile naklonjene i njenom veštom, tajnom obožavaocu.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=nMXGIch82ZU

Četvrtak, 29. novembar

FILM: SAVING NETA

Režija: Nir Bergman (Izrael, 2016, drama, 90’)

Četiri žene u haotičnim životnim okolnostima sreću misterioznog stranca Neta, čija im iskrenost i ranjivost pomažu da učvrste svoje porodične veze. Kada Netin život odjednom krene u pogrešnom pravcu, on pokušava da se vrati na pravi put. Njegova priča je ispričana kroz susrete sa ženama koje upoznaje tokom jedne godine u trenucima koji su ključni i za njega i za njih. Svaka ličnost predstavlja odraz one druge, a odgovor na pitanje koje se postavlja u jednoj priči često leži u drugoj.

Trejler: https://vimeo.com/254693954

UTORAK, 20. NOVEMBAR

Tribina „Janoš Panji – graditelj Velikog Bečkereka“ biće održana u utorak, 20. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori: Bojan Kojičić – istoričar umetnosti. Tribina počinje u 19 časova.

Panji Janoš je bio zidarski majstor i izvođač, projektant i vlasnik ciglane. Njegov rad je značajan za razvog arhitekture grada u prve četiri decenije XX veka. Na desetine objekata u Velikom Bečkereku podignuto je kvalitetnim ciglama iz Panjijeve ciglane, a mnogi građevinski planovi stambenih kuća potpisani su njegovim imenom. Do sada je identifikovano oko 40 građevina izvedenih po njegovim planovima, od kojih neke i danas postoje u neizmenjenom obliku…

UTORAK, 20. NOVEMBAR

PREDSTAVA – „JAMI DISTRIKT“

U utorak, 20. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava Jami distrikt – projekat Nacija. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića a po tekstu Minje Bogavac. Glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi  grupa Vrooom: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš. Naratorka je Danica Grubački. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 600 i 700 dinara.

SREDA, 21. NOVEMBAR

OBELEŽAVANJE JUBILEJA ZAVODA ZA KULTURU NACIONALNIH MANJINA – OTVARANJE IZLOŽBE „SLIKOM ZAJEDNO“

Izložba „Slikom zajedno“ biće otvorena u malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 21. novembra u 18 časova. Zavod za kulturu nacionalnih manjina: mađara, slovaka, rumuna, rusina i hrvata ovom postavkom obeležava deset godina delovanja u oblasti profesionalnog bavljenja kulturom, naukom i umetnošću.  U okviru izložbu predstaviće se radovi šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti. Pored Subotice, Novog Sada i Sente i zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda deo umetničkog opusa Alene Klaćik, Darjana Hardija, Lee Vidaković, Marije Rakočević Cvijanov, Valentine Broštean i Dejvija Nađa Abonjija. Izložbena postavka otvorena je do 28. novembra.

ČETVRTAK, 22. NOVEMBAR

KONCERT GIANI LINCANA I ZRENJANINSKOG KAMERNOG ORKESTRA

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra održaće se u četvrtak, 22. novembra na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.  Solista je Giani Lincan na cimbalu a dirigent je Mikica Jevtić. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

PETAK, 23. NOVEMBAR

PROJEKCIJA FILMA “OSNIVANJE PRVOG SRPSKOG ODBORA U VOJVODINI 1918.”

U petak, 23. novembra u 12 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazan dokumentarni film: “Osnivanje prvog Srpskog odbora u Vojvodini 1918.”, autora i scenariste Dušana Juvanina. U filmu se govori o ovom značajnom događaju a film osvetljava i njegove aktere poput dr Slavka Županskog kao i ostalih ličnosti koje su postavile temelj nove društvene etape stanovništva na ovim prostorima u svetlu prisajedinjenja Srbiji. Ulaz na projekciju je besplatan.

PETAK, 23. NOVEMBAR

TRIBINA O ZDRAVLJU

U petak, 23. novembra u Maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova biće održana tribina  – „Najefikasniji put za zdravlje i sreću“. Predavač je akademik, prim. dr med. Boro M. Vujasin.

SUBOTA, 24. NOVEMBAR

KONCERT ŽENSKE PEVAČKE GRUPE „FILIGRAN“

U subotu, 24. novembra na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Ženske pevačke grupe „Filigran“. Koncert počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 250 a za organizovane posete – 200 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Ženska pevačka grupa „Filigran“ postoji već tri godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Pevačka grupa neguje izvorno i tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Grupa broji 12 članica od 17 do 63  godina starosti. Na koncertu, pored bogatog i pažljivo biranog repertoara  grupe „Filigran“ zrenjaninskoj publici će se predstaviti i  gosti: Folklorna sekcija „Draxlmaier“, Zlatomir Sremac –Baca, Ervin Gazdag i dr.

U okviru nastupnog programa, „Filigran“ se predstavljaju kroz pet muzičkih celina. Prvi blok čine muzičke numere –  „Rosna livada“, „Gusta mi magla“, „Tri Devojke“; drugi blok – „Izvor voda ladna“, „Sinoć sjala“, „Sve ptičice propjevale“; treći blok – „Zeleni se livada“, „Devojka je išla“, „Ide Božić“; četvrti blok – „Nisam dugo pivala“, „Neven vene“, „Titrala se lepa Mara“ i peti blok muzičkih numera – „Čuvala sam goveda“, „Kupite se druge“, „Izgrejale dve zvezdice“.

PONEDELJAK, 26. NOVEMBAR

PROMOCIJA ČASOPISA „STRIPOLIS“OBELEŽAVANJE JUBILEJA

U ponedeljak 26. novembra sa početkom u 19h u Kulturnom centru „Baraka“ povodom desetogodišnjice od pojavljivanja prvog broja časopisa “STRIPOLIS” održaće se svečanost proslave desetog rođendana u vidu izložbe radova učesnika i razgovora sa urednikom, akademskim slikarom, Brankom Đukićem. Razgovor će voditi Zoran Stefanović – upravnik Centra za umetnost stripa pri U.S.U.S.

UTORAK, 27. NOVEMBAR

TRIBINA

U utorak, 27. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u organizaciji Antifašističke koalicije održaće se tribina – „Politički ekstremizam u Srbiji“. Govore: Marija Srdić, Marinika Tepić i dr Radivoje Jovović. Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 28. NOVEMBAR

KONCERT – „TAMO DALEKO-SOLUNSKE PESME“

U okviru obeležavanja jubileja – Sto godina od završetka Velikog rata u sredu, 28. novembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održan koncert: „Tamo daleko – Solunske pesme“. Solista, Svetislav Nićetin (harmonika, klavir) izvešće 17 muzičkih numera posvećenih i koje su se pevale u toku I svetskog rata i poratnom periodu. Na repertoaru se nalaze muzičke numere – „Srbijo mila mati“, „Lađa se kreće francuska“, „Marš na Drinu“. „Oj Moravo“, „Jesenje lišće“, „Gledam bajnu zoru“, „Tobdžijsko kolo“  i dr. Koncert počinje u 19 časova a ulaz je besplatan.

PETAK, 30. NOVEMBAR

PREDSTAVA „DRŽAVNI POSAO – VELIKA REFORMA“

„Državni posao“ u novoj „epizodi“ – predstavi „Velika reforma“ u petak, 30. novembra naći će se pred zrenjaninskom  publikom na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Predstavu je režirao Petar Jovanović a njeni autori su: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Duhoviti glumački trio razmatra mogućnosti državnih promena i uvodi nas u svet domaće parodije. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte je 1000 dinara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh