I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Koncert italijanskog tenora Marčela Bedonija u Zrenjaninu

Internacionalni operski pevač Marčelo Bedoni, održaće 8. septembra u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, prvi solistički koncert u Zrenjaninu. Ovo će biti retka prilika da zrenjaninska publika uživo prisustvuje izvođenju opera od strane vrhunskog tenora.

– Pripremam neobičan repertoar koji neće činiti samo italijanske operske arije, što će publika moći da čuje u završnici u kojoj ću izvesti špansku Granadu. Na neki način želim da se zahvalim Španiji u kojoj sam živeo nekoliko godina, rekao je Bedoni lokalnim medijima.

koncert1

Prvi susret ovog italijanskog tenora sa javnošću u Zrenjaninu desio se u prvim mesecima ove godine kada je u sklopu Muzičke škole „Josif Marinković“ vodio projekat “Master Class Opera”, obučavajući mlade talente.  On im je preneo bogato iskustvo koje je stekao kao učenik nekadašnjeg svetskog tenora – Lučana Pavarotija.

I Taxi Zrenjanin

Na pitanje ko mu se dopada od srpskih operskih pevača, Bedoni je rekao da Srbija ima mnogo talenata, ali da mu je žao što nemaju šansu da se pokažu van naše zemlje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Bilo bi zanimljivo da nešto učinimo za te mlade talente, napravimo neku vrstu „mosta“ i spojimo ih sa internacionalnim pozorištima kako bi stvorili karijeru.

Koncert Marčela Bedonija počeće u velikoj sali zrenjaninskog pozorišta u 20 časova, a karte su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici pozorišta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh