I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Kultura

Koncert gudačkog kvarteta „Vollmond“ u Narodnom muzeju

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 19. jula u 19 časova biće održan koncert gudačkog kvarteta “Vollmond”, koji čine mladi profesionalni muzičari iz Srbije, Milana Bjelobaba – violina, Luna Kostadinović – violina, Aleksandra Kijanović – viola i Pavle Savić – violončelo.

Od svog nastanka 2015. godine kvartet je održao brojne zapažene koncerte u Srbiji i Crnoj Gori od kojih se izdvajaju otvaranje sezone „Take over“ u galeriji Kolarčeve zadužbine, koncerti u Galeriji solidarnosti Palate Pima u Kotoru i u Muzeju grada Perasta, otvaranje VII Festivala gudača u katedrali Svetog Tripuna u Kotoru, Festival mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, zatvaranje VIII Festivala gudača u Crkvi Svetog Pavla u Kotoru, koncert u Kulturnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici 2017. kao i 2018. godine u okviru ciklusa Kompozitorke iz sjenke, zatim nastupi u Zajstu, Amsterdamu i Zaltbomelu u okviru festivala Zeister Muziekdagen u Holandiji.

Kvartet “Vollmond” je imao priliku da se usavršava na kursevima eminentnih umetnika kao što su Boris Brezovac i Aleksandar Latković – članovi gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, Arkadij Winokurow (Austrija), Mikhail Bereznitski (Rusija), Jorg Winkler (Nemačka), Anton Martinov (Francuska). Kao stipendisti festivala Zeister Muziekdagen 2016. i 2017. godine sarađivali su sa članovima kvarteta Quiroga (Španija), kvarteta Casals (Španija), Emerson gudačkog kvarteta (SAD), Robertom Kulekom, Valentinom Erbenom (Alban Berg kvartet), Aleksandrom Pavlovskim i Ori Kamom (Jerusalem kvartet).

Fordomanija

Ljubav prema ovoj kamernoj formi i duboka posvećenost održale su stalnu želju za usavršavanjem i kontinuiranim radom, te je za dve i po godine postojanja ovaj kvartet pronašao mesto na kamernoj sceni podneblja sa koga dolazi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na programu će biti dela Hajdna i Betovena, a ulaz je besplatan.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh