I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Koncert gitariste Branka Barnića u Narodnom muzeju

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 3. novembra u 20 časova biće održan koncert klasične gitare Branka Barnića.

Ulaz na koncert je besplatan, a Barnić će ovom prilikom izvesti kompozicije Preludio No 1. (Heitor Villa Lobos), Prelude, Fugue and Allegro in D major, BWV 998 (Johann Sebastian Bach), Introduction and Rondo Briliante Op. 2, No 2 (Dionisio Aguado), Cadiz (Isaac Albeniz), Capricho Arabe (Francisco Tarrega), Saudade No3 (Roland Dyens), Nuages, arr. R. Dyens (Django Reinhardt).

Branko Barnić je počeo da svira gitaru sa dvanaest godina, kao đak profesora Tajti Josifa. Završio je gimnaziju “Koča Kolarov” u Zrenjaninu, a kasnije je diplomirao na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora mr Zorana Krajišnika. U toku osnovnih studija, a i kasnije, učestvovao je na seminarima, master-klasovima i radionicama svetski renomiranih gitarista kao što su: Oddair Assad, Pavel Steidl, Roland Dyens, Dušan Bogdanović, Miroslav Tadić, Scott Tenant. U jesen 2013. godine odlazi na dalje usavršavanje u SAD gde najpre stiče „Performer“ diplomu na Univerzitetu u Indijani – „Jacobs School of Music“, u klasi maestra Ernesta Bitetija, a zatim završava master studije na Minnesota Univerzitetu u Minneapolisu, u klasi profesorke Maje Radovanlije. Za vreme postdiplomskih studija bio je asistent na katedri za gitaru, gde je držao grupnu i individualnu nastavu gitare, i Istoriju Rock’n’roll-a.

Koncertno aktivan od 2003, nastupao je kao solista, član raznih kamernih ansambala (duo sa flautom, violinom, trio gitara) i kao solista sa orkestrom. Od 2013. aktivno nastupa u Americi solo i kao duo sa gitaristkinjom Milenom Petković. Duo je ostvario mnogo nastupa, od kojih su značajniji „Lower Town Classics” (2015), MAGEF-IN (2015), “Minnesota Guitar Society Guitarathon” (2016) i nekoliko snimaka za „Guitar Salon International“ u Los Anđelesu (2017).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Značajno težište njegovih aktivnosti je svakako i pedagoški rad. U periodu od 2004. do 2013. bio je zaposlen u muzičkoj školi „Josif Marinković“, na mestu profesora gitare. Učenici iz njegove klase osvajali su nagrade na takmičenjima, a neki su nastavili studije u zemlji i inostranstvu. Imao je udela u organizaciji festivala “Guitar Art Laureati” u Zrenjaninu (2009- 2013), a takođe je učestvovao kao član žirija na takmičenjima i festivalima gitare. U periodu 2015-2017 predavao je gitaru na “The Saint Paul Conservatory of Music” i u muzičkoj školi “St. Joseph’s” u Saint Paulu, Minnesota. Od septembra 2017. predaje gitaru u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu.

Organizatori koncerta su Kulturni centar Zrenjanin i Narodni muzej Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh