I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Koncert duvačkog kvinteta „Madam“ u sredu u Narodnom muzeju

Koncert duvačkog kvinteta „Madam“ biće održan u Salonu Narodnog muzeja, 5. juna u 20 časova. Na repertoaru će se naći dela Paula Hindemita, Pola Tafanela i Sergeja Prokofjeva.

Duvački kvintet „Madam“ nastao je 2018. godine i čine ga studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu – Anja Malkov (flauta), Damir Softić (oboa), Marko Derikrava (klarinet), Milan Stojanović (horna) i Aleksa Marinković (fagot), u klasi prof. Sonje Antunić.

Iako je u pitanju novonastali kvintet, ovi mladi umetnici imaju uspešnu istoriju zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Učesnici su brojnih festivala među kojima su: Međunarodni festival „KotorArt“, Zermatt Music Festival &  Academy, Međunarodna letnja akademija „Isa“, Međunarodni festival umetničke muzike NOMUS, itd. Dobitnici su nagrada na takmičenjima kamerne muzike kao što su Međunarodno takmičenje "Davorin Jenko" u Beogradu, Republičko takmičenje i Međunarodno takmičenje ,,Ars nuova“ u Trstu.

PerSu marketi

Ovi mladi i talentovani umetnici nastupali su širom zemlje i inostranstva: u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Rumuniji, Švajcarskoj, Nemačkoj, itd. Svoje nastupe realizovali su i u poznatim svetskim koncertnim dvoranama: Dvorana Berlinske filharmonije, Oslo Konzerthus, Auditorium ,,Đuzepe Verdi“ u Milanu, Teatro della Giussepe Verdi u Trstu, Kolarčeva zadužbina u Beogradu, Sinagoga u Novom Sadu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh