I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Koncert Dua Flutympanon u Baroknoj sali

Koncert Dua Flutympanon biće održan u subotu, 24. februara u Baroknoj sali Gradske kuće. Nastupaju Stana Krstajić na flauti i Brigit Stolzenburg na hakbretu.

Na programu su dela F. Švenka, D. Hofmana, D. Jovanovića, V. Tošića, M. Stojadinovića-Milića, M. Bekšefera, J. Veljanovića i B. Popovića. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan.

Stana Krstajić je diplomirala na FMU u klasi prof. M. Azanjca, a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu u klasi prof. M. Henkel-Adorjan. Kao solista i kamerni muzičar je nastupala u zemlji, kao i u Nemačkoj, Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Grčkoj i Engleskoj. Svirala je na festivalima BEMUS, NIMUS, NOMUS, Festivalu „Oleg Kagan“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Contro canto, Međunarodnoj tribini kompozitora, Festivalu harfe, Festivalu flaute.. Kao solista je nastupala sa Beogradskom filharmonijom, Gudačima Svetog Đorđa i Gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“. Bila je solo flautistkinja Orkestra Opere Narodnog pozorišta, a od 2002. je solo flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003., kada je izabrana za svetskog promotera, svira na Perl flauti. Ostvarila je mnogobrojne trajne snimke za radio i televiyiju, objavila tri kompakt diska i mnogi kompozitori su joj posvetili svoja dela.

PerSu marketi

Birgit Stolzenburg de Biasio je profesorka na Hochschule fuer Musik und Theater u Minhenu. Studirala je hakbret i blokfalutu na Richard Strauss Konzervatorijumu u Minhenu. Kao solistkinja i članica različitih ansambala koncertira od 1980. Nemačkoj, Italiji, Albaniji, Centralnoj Aziji, Kanadi, Japanu. Podstiče kompozitore da pišu za hakbret i svirala je mnoge svetske premijere kompozicija. U saradnji sa graditeljem instrumenata Reinhardom Hope je inicirala je ponovna izvođenja originalnih kompozicija iz 18. veka za salterio na rekonstrukciji jednog italijanskog baroknog hakbreta. Snimila je kompakt diskove sa delima savremenika, starih majstora i narodne muzike, kao i za austrijski i nemački radio. Od 1996. objavljuje pedagošku literaturu za hakbret, kao i Urtekst izdanja dela rane klasike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh