I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Komemorativna izložba slika Radiše Lj. Lucića u Savremenoj galeriji

U znak sećanja na preminulog umetnika Radiše Lj. Lucića, u salonu Savremene galerije Zrenjanin od 28. avgusta biće izložene njegove slike i akvareli koji se čuvaju u toj ustanovi.

Radiša Lj. Lucić je rođen 1941. godine u Melencima. Srednju grafičku školu završio je u Zrenjaninu 1958. godine, nakon čega je studirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Bio je član ULUS-a i SULUV-a od 1974. godine. Izlagao je na oko 30 samostalnih i preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Osnivač je više likovnih kolonija, a njegova dela se nalaze u vlasništvu više muzeja, galerija i privatnih kolekcija. Dobitnik je Nagrade Oslobođenja grada Zrenjanina.

Preminuo je u Zrenjaninu 2016. godine.

PerSu marketi

Radiša Lj. Lucić izlagao je svoje radove tri puta samostalno (1982, 1994, 2003) i na više grupnih izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Bio je učesnik Umetničke kolonije Ečka sedamnaest puta (od 1972. do 2009. godine), a Savremena galerija Zrenjanin u zbirci čuva njegovih dvadeset i sedam slika i akvarela.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izložba će biti otvorena do 7. septembra.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh