I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Kokoška“ u neuobičajenom terminu – večeras u 18 sati

Na Dramskoj sceni zrenjaninskog pozorišta danas će, u neuobičajenom terminu od 18h i posle duže pauzem, biti izvedena predstava „Kokoška“ koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirala Bojana Lazić.

kokoska

„Kokoška“ je priča o životima na periferiji: o životima na administrativnoj periferiji, na periferiji kulturne scene ali i na moralnoj periferiji, o ljudima čiji je strah od pomene veći od straha od života u laži i samozavaravanju. Junaci ove priče su pozorišni umetnici koji jako dobro glume. Nažalost, to rade bolje u životu nego na sceni. Farsa u koju su se njihovi životi pretvorili je toliko krhka da je dovoljan samo jedan trenutak istine da počne da se rašiva po svim šavovima. To je situacija u kojoj se svi nađemo bar jednom u životu, situacija kada moramo da izaberemo da se suočimo sa neprijatnom istinom ili da nastavimo da igramo svoje jadne male farse – bez režije, kostima i dekora.

kokoska1

Fordomanija

Sledeće redovno igranje ove predstave je 27. novembra od 20h.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh