I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Književno veče i predstavljanje knjiga Uglješe Šajtinca – “Žena iz Huareza” i “Banda neželjenih ljubimaca“

ZrBizNet

Književno veče Uglješe Šajtinca, dobitnika Evropske nagrade za književnost, biće održano 15. decembra u 19 časova u biblioteci mesnih zajednica na Bagljašu.

Na književnoj večeri autor će govoriti o svoja dva dela “Žena iz Huareza” i “Banda neželjenih ljubimaca“.

Romanom za decu “Banda neželjenih ljubimaca“ Šajtinac potvrđuje da je originalan stvaralac koji zna da iznenadi, šokira, rastuži i produhovi. Roman je alegorija borbe za život, koji i pored patnje, stradanja i drugih teškoća, pobeđuje i nastavlja se. Nakon nepoznate katastrofe u kojoj je čovek kao vrsta nestao, grupa ljubimaca se našla prepuštena sama sebi. Naviknute da drugi brinu o njima, životinje su dobile priliku za slobodu, ali i odgovornost za sopstveni život.

Fordomanija

Pored autora, govoriće i Gojko Božović, urednik izdavačke kuće Arhipelag i Dragan Rajačić.

Uglješa Šajtinac je dramski pisac, pripovedač i romansijer. Predaje dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Za dramu „Hudersfild“ dobio je Sterijinu nagradu za najbolji savremeni dramski tekst 2005, za roman „VOK ON!“ dobio je nagradu „Biljana Jovanović“ za knjigu godine, za roman „Sasvim skromni darovi“ dobio je Evropsku nagradu za književnost, Vitalovu nagradu za najboju knjigu godine i nagradu „Bora Stanković“, za knjigu priča “Banatorijum“ dobio je Andrićevu nagradu.

Predstave urađena po dramama Uglješe Šajtinca, osim u srpskim, igrane su i u britanskim i američkim pozorištima. Živi i stvara u Zrenjaninu.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh