I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Kanu Koral Kopra“: U Narodnom muzeju izložba o Maršalskim ostrvima

Izložba fotografija Pavla Taborošija pod nazivom „Kanu Koral Kopra“ biće dostupna za posetioce od 6. aprila do 7. maja 2021. godine u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Nadležni kustos je Dušan Marinković, viši kustos, akademski fotograf i grafički dizajner.

Ova izložba predstavlja kombinaciju dokumentarnog i putopisnog rada na beleženju nasleđa i geomorfologije Maršalskih Ostrva. Fotografije su nastale kao deo projekta koji su spovodili Ministarstvo obrazovanja Maršalskih Ostrva i „Island Research and Education Initiative“ iz Savezne Države Mikronezije na kom su Pavle i Srđana Taboroši sarađivali kao fotografi.

U periodu od šest meseci obišli su 12 atola i preko 40 ostrva. Istraživanje je bilo izuzetno naporno, jer je jedini način putovanja do nekih manjih ostrva bio teretni brod koji prenosi kopru.

PerSu marketi

„Maršalska Ostrva su danas nezavisna država, koja ima veoma burnu istoriju koja u nekim segmenima podseća na istoriju naše zemlje. Bez obzira na to što se nalaze na suprotnim krajevima planete i što većina stanovništva nikada nije čula za Srbiju ili Jugoslaviju, na primeru ove kulture možemo naučiti mnogo o nama samima“, naveo je Pavle Taboroši.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh