I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

„Juče, danas, sutra“ u Savremenoj galeriji

Nova izložba Savremene galerije Zrenjanin – „Juče, danas, sutra“ autora Radovana Miće Trnavca biće otvorena u ponedeljak 6. aprila u 19 sati.

radovan-trnavac

Radovan Trnavac Mića rođen je 1950. godine u Kragujevcu. Svoje prvo slikarsko iskustvo stekao je u Nikšiću na Višoj pedagoškoj akademiji u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Diplomirao je na Likovnoj akademiji u Beogradu na slikarskom odseku, 1977. godine u klasi profesora Mladena Srbinovića. Od 1981. do 2005. godine živeo je u Americi, gde je kao umetnik stekao veliki ugled.

Izlagao je sa najznačajnijim imenima XX veka, kao što su Pikaso, Raušenberg, Lihtenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

I Taxi Zrenjanin

radovan-trnavac1
Radovan Trnavac Mića počinje svoje umetničko putovanje u vreme burnih dešavanja kako na umetničkom tako i na širem društvenom planu. Sledeći principe koje je definisao Leonid Šejka, pa kasnije umetnici koji su obnavlјali predmetnost, Radovan Trnavac Mića teži da svoju umetnost iskazuje kao izraz subjektivne umetničke projekcije sa prisustvom emotivnog, idejnog i kritičkog stava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka slike Radovana Trnavca Miće nastanjuju lјudi koji su ugroženi mnoštvom predmeta. Čovek je zatrpan, prekriven, obmotan predmetima koji mu ugrožavaju egzistenciju, ograničavaju ga ili mu često onemogućavaju prostor kretanja i živlјenja.

Izložba će biti otvorena za javnost do 17. aprila.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh