I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Jubilej KUD „Lala“ iz Ečke – decenija igre, očuvanja tradicije i okupljanja mladih

Koncertom pod  nazivom „10 godina u kolu sa Lalom“ KUD „Lala“ iz Ečke proslavilo je deceniju od osnivanja kao i veoma uspešnog rada.

Publika u  prepunoj sali Doma kulture u Ečki više puta je ovacijama i aplauzima nagradila sve izvođače ovog društva koji su se tokom više od sat vremena programa smenjivali na sceni.

– Veoma smo ponosni na ovih prvih 10 godina koje su iza nas, te se nadamo  da ćemo proslaviti još mnogo ovakvih jubileja. Posebna energija koja je strujala salom dala nam je novu snagu da nastavimo dalje, da se trudimo da i ubuduće okupljamo mlade ali i one malo starije koji vole druženje, pesmu i igru, i da tako  dajemo svoj skromni doprinos očuvanju naše tradicije – izjavila je Slavica Labinjan predsednica KUD-a „Lala“.

PerSu marketi

Kulturno umetničko društvo “Lala” osnovano je septembra 2009 godine. Cilj osnivanja društva bio je da okupi mlade ljude koji vole narodnu pesmu, igru, druženje , putovanja….
Zahvaljujući entuzijazmu svojih članova, njihovih roditelja i prijatelja, društvo je vrlo brzo ostvarilo značajne rezultate u svom radu. U prvim godinama svog rada članovi društva održali su veliki broj koncerata, učestvovali na velikom broju festivala u zemlji i inostranstvu (Poljskoj, Bugarskoj, BIH, Makedoniji…).
Svakim danom sve više je raslo interesovanje za upoznavanjem sa muzikom, igrama i nošnjom različitih krajeva Srbije. Sa posebnom pažnjom danas ističu, da su zahvaljujući tome što su članovi ovog društva, uspeli da sklope brojna međusobna prijateljstva sa članovima drugih kulturno umetničkih društava.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh