I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Jeleosvećenje – pomoć svima koji se nađu u velikoj nevolji ili bolesti

 U Hramu Svetog Arhangela Mihaila (Ruska crkva) danas će biti služena Sveta tajna jeleosvećenja. Početak je u 16 č.

Svetu tajnu osvećenja ulja (jeleja) ponegde zovu jelej osvećenje ili jeleosvećenje, a u Rusiji soborovanije (jer je po pravilu vrši sabor sedmorice sveštenika, iako može i manji broj). Sastoji se iz više molitava sveštenika i pomazivanja bolesnika osvećenim uljem, kroz koje deluje Božija blagodat za isceljenje duše i tela. Ovom Svetom tajnom leči se telo od njegove nemoći i čisti duša od njenih grehova.

SVETA TAJNA JELEOSVEĆENJA

U Svetoj tajni jeleosvećenja Bog Duh Sveti, silazi u pomoć kada se život čovečiji nađe u velikoj nevolji i opasnosti od bolesti i nemoći. Okrepljuje, snaži i leči bolesnika. Cilj ove Svete tajne je opraštanje grehova i povratak zdravlja obolelog. „Potom ga nađe Isus u hramu i reče mu: Eto postao si zdrav, više ne griješi, da ti se što gore ne dogodi“. (Jn. 5, 14). Ova Sveta tajna je ustanovljena i u život Crkve uvedena od strane Svetih Apostola. „I demone izgonjahu i pomazivahu uljem mnoge bolesnike, i isceljivahu“. (Mk. 6, 13)

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Sveta tajna jeleosvećenja sastoji se iz molitava sveštenika i pomazivanja bolesnika osvećenim uljem, kroz koje deluje Božija blagodat za ozdravljenje bolesnika, a bolest ovde podrazumeva oboljenje duše ili tela.

Božija blagodat u ovoj Svetoj tajni leči telo od njegove nemoći i čisti dušu od njenih grehova.

 

izvor: spc.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh