I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Izložbom završen projekat „Da se ja pitam…“

U holu Kulturnog centra otvorena je izložba crteža dece sa posebnim potrebama  na temu “Da se ja pitam…”. Na žalost zavidnog broja posetilaca, mali umetnici nisu bili u mogućnosti da prisustvuju izložbi.

Jedan od kooordinatora projekta “Da se ja pitam…” Helena Dekanj, održala je kratak govor kojim se zahvalila organizaciji umetničke Asocijacije Zrenjanin na podršci, i uputila prisutne na položaj dece sa posebnim potrebama u društvu. Najčešći motivi dečijih crteža bili su svemir, kuće i cveće u svim bojama, što ukazuje na vedrinu pogleda ove dece.

PerSu marketi

Oko tridesetak dece koja su učestvovala u ovim radionicama, pohađaju školu za decu i mlade sa invaliditetom “9. Maj”, a samo četvoro dece su polaznici Centra za decu i mlade sa invaliditetom “Alternativa” Zrenjanin.

Za sve koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju otvaranju izložbe, pogledaju slike, i dobiju svoj lični džepni ili zidni kalendar, mogu posetiti u narednih pet dana hol Kulturnog centra. Ovi radovi će biti promovisani kao kalendari za 2013. godinu, koji će posebnim akcijama biti dostupni građanima u narednom periodu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Projekat su organizovali Umetnička asocijacija Zrenjanin, uz podršku Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, u cilju efikasnijeg uključivanja dece sa posebnim potrebama u društveni život zajednice

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh