I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložbom na trgu obeležava se pet decenija karatea u Zrenjaninu

U organizaciji Narodnog muzeja Zrenjanin i Grada Zrenjanina na trgu Slobode otvorena je izložba pod nazivom „50 godina karatea u Zrenjaninu“.

Na 15 panoa građani u narednom periodu imaju priliku da pogedaju niz zanimljivih fotografija i pročitaju tekstove o najvažnijim i najslavnijim trenucima ovog sporta u našem gradu od osnivanja prvog kluba 1969. godine pa do današnjih dana kada je karate postao deo olimpijske porodice i prisutan je kroz nekoliko klubova u okolnim mestima.

Prisutnim građanima i predstavnicima 8 klubova od kojih svako ima svoj deo na ovoj izložbi obratili su se Siniša Onjin ispred Narodnog muzeja Zrenjanin kao i Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika nekada i sam vrhunski karatista.

PerSu marketi

– Prvi karate klub u Zrenjaninu osnovan je 1969. godine pod imenom „Šumica“. On je i preteča današnjeg „Zrenjanina“ (jedno vreme nosio je i ime „Dijamant“). Na osnivačkoj skupštini u MZ „Šumica“ bilo je prisutno 169 članova – priseća se jedan os osnivača Bogdan Kesić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Bogdan Kesić

5 decenija tradicije

Duh karatea u naš grad doneli su Miroslav Lambić, Bogdan Kesić, Dalibor Kovalek, Dušan Berberski, Milan Obradović, Nikola Rađenović, Ljubiša Vojnović i Milan Marjanović. Karate klub Zrenjanin bio je i sada je jedan od najuspešnijih klubova Srbije sa prepoznatljivom karate školom kroz koju je prošlo na desetine hiljada sportista. Svaki od aktivnih klubova sa našeg područja obogatio je ovu izložbu svojom kockicom u bogatom istorijskom  mozaiku, a to su pored „Zrenjanina“ i karate klubovi „Klek“, „Zadrugar“, „Ipon As“, „Aradac“, „Banatski Despotovac“, „Banatski Cvet“, „Sava Kovačević“.

Posebno mesto za heroinu Snežanu Perić (Pantić)

Snežana Perić naša je najuspešnija karatistkinja svih vremena. Ona je u svojoj karijeri osvojila sve što se moglo osvojiti pa je tako objedinila, svetsku, evropsku, mediteransku i balkansku titulu i višestruka je prvakinja države. U njenom je vlasništvu više od 30 pehara i preko 100 medalja. Osim svetskog zlata osvojenog u Madridu 2002. godine ostaće upamćena i njena bronza osvojena na EP u Grčkoj 1999. godine u vreme najžešće agresije NATO-a na našu zemlju.

Snežana Perić najuspešnija karatistkinja Srbije

Trener Vladimir Ilić iz Kleka podseća se takmičarskih dana

Šampionka iz Lazareva, Sanja Cvrkota karateom je počela da se bavi 1999. godine

Izložba „50 godina karatea u Zrenjaninu“ postavljena je  na trgu Slobode i biće pred građanima i posetiocima Zrenjanina u naredne tri nedelje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh