I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Izložba „Zapamti ovaj svet, o zapamti ga, ipak“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 7. jula u 20 sati biće otvorena izložba „Zapamti ovaj svet, o zapamti ga, ipak“.

Ova izložba sa pratećim katalogom predstavlja stvaralaštvo umetnice Rajne Krulj – njene slike, crteže, stihove, dokumentarni materijal, a biće prikazan i autorski film „Noć svetla, svetla kao dan“. Оsnovno interesovanje Rajne Krulj je čovek kojeg predstavlja uvek u snažnoj ekspresiji, izrazite psihologizacije i karakterizacije, bilo da je reč o radovima malog formata ili monumentalnim kompozicijama.

rajna-krulj1

Ovom izložbom publika će imati priliku da se upozna za različitim interesovanjima i radovima slikarke, od njenog perioda studiranja na novosadskoj Akademiji umetnosti do danas. Većina dela se nalazi u privatnom vlasništvu i retko su ili nikad nisu bila izlagana, a njeno literarno stvaralaštvo koje do sada nije publikovano otkriva Rajnu Krulj kao pesnika posebnog senzibiliteta.

Fordomanija

Rajna Krulj - Marka

rajna-krulj

Autor izložbe koja će biti otvorena do 17. avgusta je Olivera Skoko, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh