I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba vrednih slika iz bogate kolekcije Đure Popovića

Izbor slika iz bogate kolekcije jednog od najvećih kolekcionara na ovim prostorime, Đure Popovića, biće prikazan Zrenjanincima u okviru izložbe koja se organizuje u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ na Bagljašu.

Izložba će biti otvorena u petak 6.septembra, u 19 sati.

kolekcionar-djuro-popovic

Popović pored svojih vrednih dela

Fordomanija

Đuro Popović, kolekcionar iz Novog Sada sakupljao je skoro tri decenije elitnu zbirku važnih umetničkih dela, koja danas broji oko 1000.eksponata, slika i skulptura pretežno srpskih autora XIX i XX veka. Na izložbi u Zrenjaninu biće predstavljeni radovi umetnika koji su učestvovali u oblikovanju likovne scene u Srbiji od Drugog svetskog rata do
osamdesetih godina dvadesetog veka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Biće predstavljeno 25 dela – Petra Lubarde, Miće Popovića, Peđe Milosavljevića, Nedeljka Gvozdenovića, Lazara Vujaklije, Milorada Bate Mihailovića, Petra Omčikusa, Ljube Popovića, Olje Ivanjicki, Stojana Ćelića.

– Ono što moj kolekcionarski koncept možda razlikuje od drugih jeste traganje za izuzetno retkim, ali više nego značajnim delima koje niko drugi nema – rekao je ovaj kolekcionar jednom prilikom listu „Novosti“ – Takvo je, recimo, jedno ulje Mihaila Filimonovića iz 1850, pa jedina mrtva priroda Anastasa Jovanovića iz 1840, čarobna “Devojka s piletom” rano preminulog, a čudesno darovitog Đorđa Trifunovića, “Autoportret”, za koji se verovalo da je izgubljen, i “Pejsaž iz Bizerte” Koste Josifovića…

Izložba „Izbor iz kolekcije Đure Popovića“ organizovana je u okviru proslave Dana Mesne zajednice „Veljko Vlahović“.

Nakon otvaranja izložbe, biće održan i kraći koncert „Za dve gitare“, Zoltana Saboa i Miroslava Tubića koji će izvesti odabrane kompozicije evergreen muzike.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh