I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba u Muzeju : „Mihail Mile Kulačić – ulja, pasteli, akvareli, crteži“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 14. jula u 19 sati biće otvorena izložba „Mihail Mile Kulačić – ulja, pasteli, akvareli, crteži”.

Izložbom će biti predstavljena dela u tehnici akvarela, ulja na platnu, pastela i sepia krede nastala u periodu od devedesetih godina 20. veka do danas. Izložba prikazuje različite kadrove koji su viđeni i doživljeni, poput banatskih motiva, primorskih motiva većinom iz Perasta, kao i egzotičnih destinacija poput Istanbula, Kube i drugih. Autora posebno privlače široke i mirne banatske ulice, vrtovi, bogata trpeza, kamenite obale primorja, fasade crkava i drugi motivi.

kulacic
Mihail Mile Kulačić rođen je 1970. godine u Perlezu, kraj Zrenjanina. Diplomirao je na slikarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Živojina Turinskog. Pored slikarstva, aktivno se bavi i ilustrovanjem knjiga i časopisa, pretežno edukativnog karaktera. Likovni je urednik i ilustrator u časopisu za geopoetiku, istraživanje tradicije i kulturu življenja „Lepa Srbija”, kao i u raskošnoj monografiji „Beograd, grad tajni”, koja broji preko 1000 strana.

kulacic1

I Taxi Zrenjanin

Nadležni kustos iz Narodnog muzeja Zrenjanin je Ivana Arađan, istoričar umetnosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh