I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba u Muzeju : „Mihail Mile Kulačić – ulja, pasteli, akvareli, crteži“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 14. jula u 19 sati biće otvorena izložba „Mihail Mile Kulačić – ulja, pasteli, akvareli, crteži”.

Izložbom će biti predstavljena dela u tehnici akvarela, ulja na platnu, pastela i sepia krede nastala u periodu od devedesetih godina 20. veka do danas. Izložba prikazuje različite kadrove koji su viđeni i doživljeni, poput banatskih motiva, primorskih motiva većinom iz Perasta, kao i egzotičnih destinacija poput Istanbula, Kube i drugih. Autora posebno privlače široke i mirne banatske ulice, vrtovi, bogata trpeza, kamenite obale primorja, fasade crkava i drugi motivi.

kulacic
Mihail Mile Kulačić rođen je 1970. godine u Perlezu, kraj Zrenjanina. Diplomirao je na slikarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Živojina Turinskog. Pored slikarstva, aktivno se bavi i ilustrovanjem knjiga i časopisa, pretežno edukativnog karaktera. Likovni je urednik i ilustrator u časopisu za geopoetiku, istraživanje tradicije i kulturu življenja „Lepa Srbija”, kao i u raskošnoj monografiji „Beograd, grad tajni”, koja broji preko 1000 strana.

kulacic1

Fordomanija

Nadležni kustos iz Narodnog muzeja Zrenjanin je Ivana Arađan, istoričar umetnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh