I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izložba tri umetnice iz Subotice u Savremenoj galeriji Zrenjanin

U Salonu Savremene galerije Zrenjanina u ponedeljak, 2. marta u 19 časova biće otvorena izložba Maje Rakočević Cvijanov, Jelene Grujičić i Lee Vidaković – „Rizom: Ženske poetike prostora, pripadanja i uzemljenja“.

Maja Rakočević Cvijanov, Jelena Grujičić i Lea Vidaković oblikuju kompleksan identitet i ulogu žene, kao i sa njim blisko povezan pojam doma u današnjem društvu kroz različite uglove prezentacije koji uzimaju u obzir socijalni i ekonomski momenat, pol, biološku funkciju, simbolična značenja. Radovi podstaknuti ličnim iskustvima ove tri umetnice univerzalizuju iskustvo ovih žena. Tri umetnice – tri žene, specifičnim, ženskim, tzv. „mekim“ rukopisom stvaraju dela koja su izložena zajedno reprezentuju i prožimaju njihova razmišljanja, emocije, pitanja sa kojima se svakodnevno suočavaju kao žene, majke, ćerke, umetnice, u kojima se prepliće iskustvo iskazano poetikom žene i ženskim „pogledom“, ujedno slaveći, ali i preispitujući uloge rađanja, materinstva i simbole kuće, doma u savremenom društvu permanentnih promena i nesigurnosti.

Kustoskinja izložbe: Sunčica Lambić-Fenjčev

PerSu marketi

BIOGRAFIJE UMETNICA:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Maja Rakočević Cvijanov (1975, Subotica) diplomirala i magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Osnivačica i članica umetničke grupe dez.org; članica Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS); osnivačica i predsednica udruženja Maja art. Za svoj rad više puta je nagrađivana.
Živi i radi u Subotici. Udata, majka dvoje dece.

Jelena Grujičić (1986, Subotica) diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na grafičkom odseku. Vizuelna umetnica, kulturna radnica i majka. Članica je KURS udruženja u Beogradu i Udruženja umetnika Maison des Artist u Parizu. Izlagala je više puta samostalno i kolektivno u inostranstvu i Srbiji.
Živi na relaciji Pariz – Subotica.
jelenacontact@gmail.com

Lea Vidaković (1983, Subotica) je multimedijalna umetnica koja radi na području proširenih medija, animiranih filmova i instalacija koristeći se tradicionalnom tehnikom lutka animacije. Član je HDLU-a (Hrvatskog društva likovnih umetnika), SULUV-a (Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine) i SAS-a (Society for animation studies). Živi i radi u Zagrebu i Subotici.
Dobitnica je više umetničkih i filmskih nagrada. Izlagala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Srbiji, Hrvatskoj, Portugaliji, Belgiji, Češkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Singapuru…
http://leavidakovic.com/ https://vimeo.com/leavidakovic

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh