I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izložba radova učenika srednjih škola na temu “Toleranc&ja – kod kuće”

Izložba radova učenika srednjih škola pod nazivom „Toleran&ija – kod kuće“ biće predstavljena u Holu Narodnog muzeja Zrenjanin od četvrtka 25. juna 2020. godine.

Izložba je rezultat radova nastalih u likovnoj radionici u kojoj su učenici učestvovali najpre radom u Muzeju, a potom i od kuće. Tokom prve polovine marta, neposredno pre uvođenja mera zaštite protiv širenja virusa COVID–19, započet je rad sa srednjoškolcima u likovnim radionicama na temu tolerancije. Radionice su pratile temu izložbe u Salonu Muzeja – Projekat: Tolerancija i Mala retrospektiva Mirka Ilića.

Tokom radionice učenici su dobili osnovne informacije o izložbi, analizirali su neke od najzanimljivijih plakata, diskutovali na temu tolerancije i gorućih problema u današnjem društvu kao što su prisustvo verske, rasne, nacionalne, seksualne i drugih vidova diskriminacije i netolerantnosti „drugog“.

PerSu marketi

Predloženo im je  da razmisle šta je to za njih tolerancija i koji su to najčešči oblici netolerantnosti među ljudima, kao i koju bi oni poruku poslali, da svet postane bolje mesto?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na osnovu toga trebalo je da kreiraju svoj plakat na temu tolerancije i tako iskažu svoje viđenje i upute kritiku savremenog društva.

Takođe im je predloženo  da naprave svoj plakat služeći se tehnikom kolaža, uz korišćenje olovaka, flomastera, tempere i drugih sredstava.

U skladu sa merama vanrednog stanja i prekidom školskih i obrazovnih aktivnosti na ustaljen način, radionica je nastavljena radom od kuće. Učenici HPTŠ „Uroš Predić“, Tehničke škole, Srednje poljoprivredne škole, Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ i Zrenjaninske gimnazije izradili zanimljive i autentične radove na pomenutu temu.

Od pristiglih radova, komisija koju čine Dejan Vorgić, Ivana Arađan, kustosi-istoričari umetnosti i Milan Grahovac, magistar slikarstva, za izložbu je odabrala 22 rada. Nagrađeni su učenici mentorke Dušanke Đorđević: Dragoljub Vojinov (HPTŠ „Uroš Predić“, IV5), Maša Nađalin (Zrenjaniska gimnazija, II9) i Branislav Holić (HPTŠ „Uroš Predić“, III6). Pohvaljeni su Andrea Sremac (Zrenjaninska gimnazija, II5, mentorka Dušanka Đorđević) i Marina Ristić (Tehnička škola, I5, mentorka Ana Stanar).

Pozivamo vas da od četvrtka 25. juna 2020. godine pogledate kreativne radove zrenjaninskih srednjoškolaca u Holu Muzeja. Svečano otvaranje izložbe neće biti održano, a izložba će biti dostupna publici do 25. jula 2020. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh