I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba radova slikarske kolonije Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna

U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 23. jula u Velikom salonu KCZR izloženi su radovi sa likovne kolonije koju već dugi niz godina unazad uspešno realizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna u saradnji sa Županijskim savetom Timiš a sa ciljem povezivanja i saradnje najeminetnijih slikara iz Vojvodine i Rumunije.

U okviru postavke izložena je 21 slika a za publiku je otvorena do 19. avgusta.

Foto: Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna

O koloniji

Likovna kolonija, tradicionalno organizovana svake godine u periodu od 10 godina, zajedno sa Županijskim Savetom Timiš, je rezultat dugogodišnje saradnje Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Županijskog Saveta Timiš. Cilj likovne kolonije je saradnja najeminentnijih slikara iz Vojvodine i Rumunije kao i stvaranje jedne od stalnih postavki Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna. Likovna kolonija se organizuje svake godine, u jesen, na različitim lokacijama u prirodi (obala reke Begej, Carska bara, Deliblatska peščara, Etno kompleks Banatska kuća iz Torka) gde slikari oslikavaju prirodu različitim tehnikama: ulje na platnu, akvarel, grafika, skica…

PerSu marketi

Slike koje će biti predstavljene u Izložbenom salonu Kulturnog Centra iz Zrenjanina, biće samo jedan deo realizovanih slika na likovnim kolonijama u periodu od 10 godina. Slikari koji su učestvovali na likovnim kolonijama i autori slika koje će biti izložene su: Viorel Flora (Zrenjanin), Jonel Popović (Pančevo), Emil Sfera (Pančevo), Konstantin Grosu (Zrenjanin), Dalila Avram (Torak), Sebastijan Keči (Torak), Aleksandar Kačar (Zrenjanin), Emil Grama (Temišvar), Euđenia Dragoj Banću (Temišvar), Filip A. Petku (Temišvar) i Violeta Caprđa (Banatsko Novo Selo).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Viorel Flora

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh