I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izložba radova Rajne Krulj od subote u Kulturnom centru

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina 6. aprila biće otvorena izložba likovne umetnice Rajne Krulj. Autorka publici predstavlja svoju slikarsku celinu pod nazivom: „I sam si pesma“. Izložba će biti otvorena u 19 časova.

„U linijama Rajninih portreta sublimisana je njena predstava o pesnicima, ali više ne toliko kao o istorijskim ličnostima, već kao o personalizovanim poetikama.Namerna odstupanja od idealnih crta zadatog portreta u funkciji su razbijanja oveštalih ljuštura školskog pristupa i kanonskih tumačenja njihove poezije. Njene intervencije su lirske i neuhvatljive. Ona ne definiše već sugeriše: oblikom usana, senkom oko očiju, grimasom na licu, pramenom kose, spletom bora, položajem šake, tretmanom pozadine…“, rekao je Miroslav Aleksić o likovnom radu Rajne Krulj i njenoj izložbenoj celini.

I Taxi Zrenjanin

Rajna Krulj iz vojvođanskog mesta Vojvoda Stepa, rođena je 1961. u Zrenjaninu. Studirala je medicinu i književnost a 1999. diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek – slikarstvo u klasi prof. Halila Tikveše i prof. Jovana Rakidžića. Svoje radove izlagala je više puta na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Bavi se performansom. Dobila je nagradu za crtež-studiju i za najbolji ostvareni uspeh na prvoj godini studija a na sajmu Art-ekspo 2004. godine predstavila se performansom „Ljudi, ikona Božja“. Njen kratkometražni film „Noć svetla, svetla kao dan“ prikazan je 2003. godine na 50. Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Svojim radovima učestvovala je u pratećem delu programa Međunarodnog festivala igre 2014. u Narodnom pozorištu u Beogradu. Njene slike se nalaze u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh