I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba radova Branislava Gibauera u Savremenoj galeriji

U ponedeljak, 5. februara u 19 časova u Salonu Savremene galerije Zrenjanin biće otvorena samostalna izložba slika zrenjaninskog umetnika Branislava Gibauera.

Staro brodogradilište

Branislav Gibauer, mnogim generacijama Zrenjaninaca poznat kao dugogodišnji nastavnik likovnog vaspitanja u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ koji je svojim osobenim pristupom uticao na formiranje i razvoj odnosa dece u najranijem uzrastu prema likovnoj kulturi, predstavlja se sugrađanima izložbom slika koje ga prikazuju kao umetnika. Njegov umetnički opus dobro je poznat publici u Zrenjaninu, ali ovo je prilika da se još jednom podsetimo na njegovu umetnost. Na izložbi je predstavljen opus njegovih slika posvećenih pejzažu i to pejzažu karakterističnom za ovo podneblje, kao i opus po kojem je Gibauer posebno poznat i koji predstavlja kulminaciju njegovog slikarskog rada i kuriozitet za sve poštovaoce njegove umetnosti – aktovi.

Druga obala

Fordomanija

Branislav Gibauer rođen je 1948. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1983. godine. Izlagao je na deset samostalnih i na preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavio se pedagoškim radom.

Izložba će biti otvorena do 9. februara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh