I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba radova polaznika likovne sekcije Viorela Flore

U holu Kulturnog centra Zrenjanina sinoć je otvorena izložba radova polaznika likovne sekcije Viorela Flore.

Poznati zrenjaninski slikar 33 godine uspešno podučava talenotvane mališane, a na ovogodišnjoj izložbi članova sekcije preko 20 mladih umetnika izložilo je svoje slike i predstavilo rezultate dosadašnjeg rada.

viorel flora

Likovna sekcija pri Kulturnom centru otovorena je svake subote od 11 do 12 sati, kaže Flora.

Fordomanija

 „Prekida nema uopšte. I kada su praznici, raspusti, mi radimo. Umetnost je takva, jedva se čeka vikend i svaki slobodan prostor da se radi”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

viorel flora 1

Otvaranje je obeleženo kreativnim programom polaznika koji su se predstavili kroz slike i druge vidove umetnosti. Jovana Janjić odsvirala je kompoziciju na violini, a Aleksandra Kaurović je izvela baletske pokrete.

Iako studira arhitekturu na Univerzitetu Floride u severnoj Floridi, Dijana Milenov je dugogodišnji član Florine sekcije, zbog čega nije propustila otvaranje izložbe. Ove godine proglašena je najboljim studentom fakulteta, a dodaje da je slikarstvo neizostavni deo arhitekture.

sa polaznicima, viorel flora

Jedna od mlađih članova, desetogodišnja Bojana Stan slikarstvom se bavi godinu dana. Rad u sekciji joj nije naporan, i kaže da dolazi zbog crtanja i druženja sa ostalom decom.

 Izložba je za posetioce otvorena do 1. avgusta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh