I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba „Pod vojvođanskim nebom Ivana Radovića“ u Domu vojske u Beogradu

Nakon uspešnog predstavljanja u Zrenjaninu, Novom Sadu i Kikindi izložba “Pod vojvođanskim nebom Ivana Radovića” biće otvorena i u Medija centru “Odbrana”, u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Otvaranje izložbe zakazano je za 10. februar u 13 sati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organizatori izložbe su Savremena galerija Zrenjanin i Narodni muzej Zrenjanin, a u pitanju je studijska izložba koju čine pet slika i arhivski materijal iz fonda ove dve ustanove. Na postavci u Medija centru “Odbrana” naći će se i jedna slika Ivana Radovića iz zbirke te ustanove.

I Taxi Zrenjanin

Cilj je da se postavkom prikažu kontakti velikog slikara Ivana Radovića sa Zrenjaninom, pre svega podsećanjem na izložbu koju su dve zrenjaninske ustanove takođe zajedno organizovale 1963. godine, a koja je potom gostovala i u drugim vojvođanskim gradovima – Subotici, Kikindi, Vršcu i Pančevu. Kao aktivan stvaralac, Radović je bio učesnik i drugih kolektivnih posleratnih izložbi u Zrenjaninu, kao i Umetničke kolonije u Ečki.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ivan-radovic

Izložbu, koja je organizovana povodom četrdeset godina od smrti ovog umetnika, podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine. Autorke su kustoskinje Slavica Popov i Olivera Skoko, a izložba u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije biće otvorena do 7. marta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh