I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Pod vojvođanskim nebom Ivana Radovića“ u Domu vojske u Beogradu

Nakon uspešnog predstavljanja u Zrenjaninu, Novom Sadu i Kikindi izložba “Pod vojvođanskim nebom Ivana Radovića” biće otvorena i u Medija centru “Odbrana”, u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Otvaranje izložbe zakazano je za 10. februar u 13 sati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organizatori izložbe su Savremena galerija Zrenjanin i Narodni muzej Zrenjanin, a u pitanju je studijska izložba koju čine pet slika i arhivski materijal iz fonda ove dve ustanove. Na postavci u Medija centru “Odbrana” naći će se i jedna slika Ivana Radovića iz zbirke te ustanove.

Fordomanija

Cilj je da se postavkom prikažu kontakti velikog slikara Ivana Radovića sa Zrenjaninom, pre svega podsećanjem na izložbu koju su dve zrenjaninske ustanove takođe zajedno organizovale 1963. godine, a koja je potom gostovala i u drugim vojvođanskim gradovima – Subotici, Kikindi, Vršcu i Pančevu. Kao aktivan stvaralac, Radović je bio učesnik i drugih kolektivnih posleratnih izložbi u Zrenjaninu, kao i Umetničke kolonije u Ečki.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ivan-radovic

Izložbu, koja je organizovana povodom četrdeset godina od smrti ovog umetnika, podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine. Autorke su kustoskinje Slavica Popov i Olivera Skoko, a izložba u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije biće otvorena do 7. marta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh