I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izložba pejzaža i erotskih crteža – „Stanje raja“

U Salonu Savremene galerije Zrenjanin otvorena je izložba „Stanje raja“, autora Tafila Musovića. Izložba predstavlja zanimljivu konceptualnu celinu koju čine, šest slika pejzaža i sedam erotskih crteža.

Novi ciklus slika, pod nazivom Stanje raja – pejzaži bez ljudskog lika, put, kavez… mesta zločina… Postapokaliptičke slike sa tekstom koji možda više niko ne ume da pročita. Čovek je ostavio prljavi trag sebe, priroda je nanišanjena, sat se zaustavlja, obdukcioni stolovi su spremni… Na fragmentarizovanoj slici zemlja je i dole i gore, i ispod i iznad: mi smo već pokopani, mrtvi… ubijene ubice. A put uvek skreće na desno… i nestaje.  (Radonja Leposavić, iz teksta predgovora u katalogu)

Erotski crtez

Njegov rad ne uveseljava niti opušta, ne uljuljkava nas skladnom igrom vizuelnih efekata, niti nas zavodi pričom na koju se oslanja. Ne krije da spram posmatrača ima čak i neka očekivanja koja možda izazivaju određenu nelagodnost.

Tafil Musović (1950) je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo 1974, a postdiplomske studije završio na na istom fakultetu  1979. godine. Od  1977. izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Nagrade za najbolji crtež na Fakultetu likovnih umetnosti, Nagrade RTV Studio B za najbolju izložbu(1977) Nagrade Basissstipendium – Fonds voor Beeldende kunsten (1996, 2000, 2004, 2008). Musović danas živi i radi u Amsterdamu.

PerSu marketi

Izložba će biti otvorena do 5. aprila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh