I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Paja Jovanović-slike Balkana“ u Narodnom muzeju

Zahvaljujući uspešnoj saradnji Narodnog muzeja u Beogradu i Narodnog muzeja Zrenjanin izložba “Paja Jovanović – Slike Balkana” autora Petra Petrovića, višeg kustosa Narodnog muzeja u Beogradu otvoriće renovirani Mali salon zrenjaninskog Muzeja u petak, 20. februara 2015. godine u 19 časova.

Tokom izložbe publika će imati priliku da pogleda reprezentativan izbor od 17 slika i crteža ovog značajnog srpskog slikara.

paja-jovanovic2

paja-jovanovic

PerSu marketi

Mali salon Narodnog muzeja Zrenjanin, u kojem će publici biti predstavljena izložba čuvenog slikara, bio je zatvoren nekoliko meseci zbog renoviranja i sada predstavlja savremen galerijski prostor u Zrenjaninu sa novim rešenjima rasvete i klimatizacije. Rekonstrukciju ovog izložbenog prostora podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje. Arhitektonsko rešenje dala je Danica Medvedev, arhitekta, a radove je koordinirao Milan Milinović, šef Tehničke službe zrenjaninskog Muzeja.

paja-jovanovic1

Izložba će u Narodnom muzeju Zrenjanin trajati do 19. marta, a nadležni kustos je Biljana Dimkić Krčmar, istoričarka umetnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh