I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba „Lost & found“ u Savremenoj galeriji

Izložba “Izgubljeno/nađeno” autorke Dejane Vučićević biće otvorena u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu u ponedeljak 15.jula u 19 časova.

U svojevrsnom putovanju kroz vreme, beogradska umetnica bavi se unutrašnjim svetovima devojčice koja se kao subjekt njene foto-priče našla u ambijentima čija sceničnost navodi na stanja izgubljenosti u prostoru i vremenu.

dejana vucicevic 1

U konceptualnom projektu “Lost&Found”, realizovanom u mediju fotografije, scene su smeštene u vreme pedesetih godina prošlog veka. Poput Alise u zemlji čuda i mala junakinja Dejane Vučićević nailazi na razne zamke na svom putu kroz nepoznato, a u tom mozaiku nepoznatih enterijera i eksterijera iz nekada elitnih beogradskih kvartova, ona neumitno i prevremeno odrasta.

I Taxi Zrenjanin

Kao i u prethodnim projektima, umetnica se bavi obradom i analizom opštih mesta, a simboli koje koristi alatke su za kompleksnu dramaturšku nadgradnju u okviru vizuelnih iskustava bliskih metodama nadrealizma.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

dejana vucicevic

Dejana Vučićević je diplomirala na FPU u Beogradu. Bavi se vizuelnim umetnostima. Iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, dva celovečernja igrana filma, bavi se kostimografijom i dizajnom za TV reklame, pozorišne projekte.

Izložba u Savremenoj galeriji Zrenjanin realizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, I publici će biti dostupna do 2.avgusta.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh