I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Interaktivna skulptura“ sinoć otvorena u Savremenoj galeriji

Interesovanja u skulpturi Nikole Macure usmerena su pre svega na odnos skulpture i posmatrača, i komunikaciju koja se odvija na toj razini, sa idejom o inkorporaciji skulpture u druga polja umetničkog izraza.

Rad čini pet segmenata poostavljenih u međusobnom odnosu. Oni nastaju jedan iz drugog, međusobno se prepliću i dopunjavaju. Svaka od celina postavljena je u odnosu na okruženje kao elemenat komunikacije, rekvizit umetničke akcije.

Posebno ga interesuje pozicija koju skulptura pruža u fluentnosti savremenih umetničkih(vizuelnih) komunikacija posmatrajući njena granična polja kao potencijal koji nudi. 

PerSu marketi

 

 

Biografija: Nikola Macura, rođen u Novom Sadu, 1978.g. Diplomirao i magistrirao vajarstvo na Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Izlagao na više kolektivnih i nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Organizovao više umetničkih akcija. Zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u svojstvu višeg stručnog saradnika, na katedri za vajarstvo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh